Introduktion
Velkommen til den digitale designguide for Musik- & Teaterhøjskolen.
Denne manuel indeholder principper og links til alle designelementer for Musik- & Teaterhøjskolens brandidentitet.
Har du nogle spørgsmål til indholdet, er du velkommen til at kontakte Christa på kontor@musikogteater.dk. Skulle et link være inaktivt kan designer Philip Skovgaard også kontaktes direkte på support@10fingers.dk.
Designguiden indeholder præsentationer af de vigtigste dele af brandidentiten, herunder logo, skrifttyper, skabeloner til tryksager med videre. Alle elementer kan downloades herfra siden.
Udover at indeholde links til de enkelte designelementer, har denne designguide også til opgave, at præsentere brandidentiten på nem og overskuelig vis. Dette løses ved at vise eksempler for hvert afsnit samt opliste konkrete råd, der guider til bedste praksis.
Sideløbende skal designguiden også medvirke til at inspirere personale og samarbejdspartnere. Søg til denne designguide så ofte som muligt, for at sikre og opretholde et harmonisk og afstemt visuelt udtryk.
Logo
Bomærke
Musik- & Teaterhøjskolens bomærke blev lanceret i december 2020, og kan anses som værende første offcielle del af den nye brandidentitet.
Bomærket er kun til internt brug og må kun benyttes når Musik- & Teaterhøjskolen er eneste afsender. Bomærket er specialtegnet til Musik- & Teaterhøjskolen og der må ikke anvendes andre navnetræk end nedenstående sammen med logoet.
Logo
Navnetræk
Navnetrækket er Musik- & Teaterhøjskolens officielle logo, som skal benyttes af alle eksterne samarbejdspartnere. Bomærket skal altid indgå som en del af logoet og skal altid være i samme farve som navnetrækket.
Ligesom bomærket er navnetrækket tilgængeligt i de primære brandfarver samt i sort og hvid.
Indbygget i den printklare AI-fil er en såkaldt frizone omkring logoet, som skal respekteres af brugeren. Denne frie zone skal minimum være det kvarte af logoets højde på hver side. Se eksempel nedenfor.
Skrifttyper
Cy
Benyttes til over- og underskrifter.
Tættere linjeafstand kan benyttes i overskrifter/sætninger uden bogstavet Å. Se eksempler på dette under Tryksager.
Godt halvvejs i semesteret drager vi afsted på turné; og vi er vilde med det.
Aa Bb Cc Dd Ee Ff Gg Hh Ii Jj Kk Ll Mm Nn Oo Pp Qq Rr Ss Tt Uu Vv Ww Xx Yy Zz Ææ Øø Åå
Kort om
skrifttypen
Cy
Overskrifter og underoverskrifter
Vægt: Regular (400)
Opsat her i 100px med en linjeafstand på 1em.
Med afsæt i taglinen “Bryd rytmen” faldt valget på Cy. Denne skrifttype består af mange facetter nøjagtigt ligesom Musik- og Teaterhøjskole. Stilstand, bevægelse, det bløde og det kantede, det klassiske og det moderne samlet i én og samme skrifttype.
En sjov og effektiv egenskab ved Cy er, at skriver man det samme bogstav eller tal ved siden af hinanden to gange, vises to forskellige former. Skrifttypen er altså “levende” og tilpasser sig til hvert ord.
Særligt de flade terminaler og descendere – altså de dele af skrifttypen som går ud og ned – er med til at gøre skrifttypen særligt interessant og synes virkelig at bryde rytmen.
Compita
Benyttes til brødtekst.
Kan også benyttes andre steder hvor større mængder af tekst indgår. Se eksempler på dette under Tryksager.
Aa Bb Cc Dd Ee Ff Gg Hh Ii Jj Kk Ll Mm Nn Oo Pp Qq Rr Ss Tt Uu Vv Ww Xx Yy Zz Ææ Øø Åå
Kort om
skrifttypen
Compita
Brødtekst
Vægte: Regular (400) / Medium (500) / Bold (700)
Opsat her i 100px med en linjeafstand på 1em.
Hvor Cy er mere vovet i sit udtryk, kunne man fristes til at sige, at Compita er det stik modsatte. Det ville dog ikke være helt fair, for selvom Compita er mere ordentlig og seriøs i sit udtryk, bliver den dog aldrig kedelig — heldigvis!
Compita er en enkel, venlig og moderne skrifttype. Compita er en helt bevidst kontrast til den mere legesyge Cy.
Compita er udviklet af Studio Buchanan og benyttes i de tre vægte regular, medium og bold. Alt brødtekst på denne side er naturligvis sat med Compita.
Cy og Compita skal benyttes når Musik- & Teaterhøjskolen er afsender. Dette gælder for e-mailsignatur, brevlinje, merchandise med videre.
Farveskala

Orange
Primær
CMYK: 0 / 52 / 100 / 0
RGB: 252 / 145 / 13
HEX: #FC910D

Blå
Primær
CMYK: 75 / 36 / 0 / 0
RGB: 26 / 143 / 227
HEX: #1A8FE3

Rød
Sekundær
CMYK: 5 / 84 / 83 / 1
RGB: 228 / 80 / 60
HEX: #E4503C

Grøn
Sekundær
CMYK: 83 / 15 / 71 / 2
RGB: 0 / 155 / 114
HEX: #009B72
Primære farver
De to primære farver er orange og blå.
Placeret på hver sin side af farvehjulet er disse to farver altså kontrastfarver. På samme vis som de to skrifttyper Cy og Compita er hinandens modstykker, har vi også valgt at farverne skal give hinanden et direkte, visuelt modspil. Dette er for at afspejle mangfoldigheden på Musik- og Teaterhøjskolen.
Ved at vælge to farver på hver sin side af farvehjulet sikrer vi, at farverne kommer til at stå ud, når de bliver sat op mod hinanden. Call-to-actions, link-farver med videre står dermed klart ud, så det vigtige ikke overses.
Sekundære farver
Til de tilfælde hvor hverken orange eller blå slår til, må de sekundære farver tages i brug. Disse to farver er rød og grøn, som benyttes mest på de sociale medier, så brugeren let kan skelne mellem primær og sekundær kommunikation.
Brug af farver
Hvornår hvilken farve benyttes, bestemmes af arrangementets indhold.
Den mættede blå står eksempelvis tydeligt ud i små størrelser, hvor den orange vil falde en smule igennem. Til større tryksager, såsom foldere og plakater, vil den orange farve være at foretrække, da den ikke er så skrap i sit udtryk.
Kort sagt handler det altså om signalværdi og budskab. Er det et event med høj volume? Så er blå nok et godt valg. Er det en teaterforestilling hvis handling er trist eller eftertænksom? Her er orange måske et bedre og mere passende valg.
Plakater
Til de mindre krævende tryksager, såsom plakater og flyers, har vi fremstillet to skabeloner i Adobe InDesign, som gør det utroligt nemt at fremstille en trykklar fil på kort tid, som overholder og indeholder alle dele af designguiden.
I InDesign-filenerne kan man hurtigt ændre overskrift, dato og location samt udskifte billede og ændre baggrundsfarven. Med ganske få klik og indtastninger kan der altså produceres en unik plakat til koncerter og andre begivenheder.
To skabeloner
Man kan vælge mellem to skabeloner. Vi vil foreslå at benytte den ene skabelon til kursisternes arrangementer, mens den anden kan benyttes til særlige arrangementer, såsom sommer- og vinterfester og lignende.
Herunder ses 3 forskellige plakater, som alle er skabt på få minutter. Et stærkt sort-hvid fotografi i stor opløsning er placeret i den allerede tildelte ramme og resten af informationerne er herefter tastet ind. Plakaterne er naturligvis opsat med skrifttyperne Cy og Compita samt de primære og sekundære farver.

Valg af fotografi
Plakaterne gør brug af stærke sort-hvide billeder, med en musiker, danser eller anden performer i centrum. Fotografierne er kontrastfulde for at udvise energi og attitude, samtidig med at fotografiet tiltrækker sig opmærksomhed.
Herunder er et hurtigt eksempel på forskellene mellem et rigtigt og et forkert fotografi.

Fotografi med svag kontrast
Dette fotografi er taget direkte fra kameraet og har en mere naturlig mængde kontrast. For at gøre plakaten og det sort-hvide motiv mere interessant, har vi øget mængden af kontrasten på fotografiet til højre.

Billede med øget kontrast
Dette fotografi har fået en mindre behandling, så det fremstår mere kontrastfuldt. Ved hjælp af denne behandling giver fotografiet plakaten et mere råt udtryk. Bemærk at de hvide områder i fotografiet er blevet overeksponeret i redigeringen. Dette er et alternativt greb, men gjort med fuldt overlæg, for at performeren på fotografiet skiller sig ud.
Profilbillede
Et profilbillede på de sociale medier skal rumme meget, men på meget lidt plads. Ofte er profilbillede faktisk det eneste brugeren opfanger, inden de allerede er scrollet videre.

Skabeloner til SoMe-opslag
Det kan være svært at få et pænt og ensartet udtryk på de sociale medier. Det kræver ofte meget redigering af materialet for at det danner et samlet hele.
For at undgå denne arbejdsbyrde så vidt muligt, har vi lavet to farverige skabeloner til Instagram. Den ene skabelon er uden tekst og skal blot fungere som blikfang. På den anden skabelon er der mulighed for indtaste en kort, beskrivende tekst, såsom et begivenhedsnavn eller lignende – se eksempler på sidstenævnte her.
Herunder ses et eksempel på hvordan Instagram-profilen kunne tage sig ud, hvis der med jævne mellemrum tilføjes et billede, som er skabt med hjælp fra de to skabeloner. De farverige skabelons-billeder binder profilen sammen på tværs af rækkerne og er med til at sikre et mere roligt og ensartet udtryk.
