Elektronisk Musik

 

Elektronisk musik på Musik- og Teaterhøjskolen

Interesserer du dig for at skabe og producere musik, at finde de helt rigtige lyde, sample dem til de lyder perfekt, og vise dine venner det endelige resultat af, hvad du har arbejdet med, er den elektroniske musiklinje på vores musikhøjskole måske noget for dig! 

Vi forventer ikke, at du har nogen tidligere erfaring med selv at lave elektronisk musik. På højskolen lærer du alt, du har brug for til selv at kunne lege med, og der er plads til alle, lige fra nybegyndere til erfarne samplere. Det eneste, du selv skal have med, er en laptop, du kan bruge til at producere din nye musik på. Alt andet, der skal til for at kunne lave elektronisk musik, både lydkort, udstyr og programlicenser, har vi på musikhøjskolen.

Hvad lærer man på elektronisk musik?

I faget arbejder vi både med produktion og live performance, hvor du som vaskeægte DJ viser dine venner dine nyeste teknikker og tracks. Vi skal nå at komme omkring mange forskellige genrer, der også går ud over de, du i forvejen er bekendt med, og vi arbejder med alt fra house og dubstep til tung techno og trap.

På elektronisk musik arbejder vi blandt andet med sampling, hvor man optager forskellige lyde ude i den virkelige verden og bruger dem i musik, vi arbejder med at lave beats og grooves, og du lærer, hvordan du mixer det hele sammen til det fedeste track. Vi arbejder primært i programmet, Ableton, som du vil stifte bekendtskab med i undervisningen. 

Hverdagen med elektronisk musik

På elektronisk musik vil der være tid til at arbejde selv, men vi laver også en del samarbejde, både inden for elektronisk musiklinjen, med de andre linjer under musikproduktion, og til teaterkoncerten samarbejder vi med scenekunst om at producere musik til deres performances.  

Når du går på højskole med elektronisk musik som valgfag, er vi sikre på, at der er masser at lære af de andre elever. Vi gør noget ud af at lave en positiv forstyrrelse af dine sædvanlige vaner og arbejdsgange, så du kommer ud og eksperimenterer med nye genrer og teknikker, der måske ligger en smule uden for din egen stil. Lær at lave elektronisk musik, udforsk din kreativitet og vis dine tracks til dine venner på højskolen – dine lærere på højskolen skal nok vise dig godt på vej!

Andre fag

Portfag

Dette er et fag, som forener de linjefag, der er beslægtede. Det drejer sig om:

 • MusikProduktionsfagene
 • Musikfagene
 • Scenkunstfagene.

De tre Portfag har i løbet af semestret timer sammen, hvor fokus er på det, de har til fælles, og hvor de kan øse sammen og skabe synergier.

Kundskabsfag

Kundskabsfaget er et fag, hvor du bliver dygtig til en færdighed. Det er et valgfag, som du vælger to gange pr. semester og har på tværs af linjerne.

I øjeblikket tilbyder vi nedenstående fag, men disse kan variere alt afhængig af, hvad lærerne udbyder og tiden kalder på.

 • Improvisation
 • Brugsklaver
 • Jonglering
 • Stemmetræning
 • Studieteknik
 • Nørkleri
 • Malerkunst

Åndsfag

Åndsfag er et valgfag, som du vælger to gange i løbet af semesteret. Det er fag, hvor du ikke finder svar, og hvor du sammen med de andre på holdet reflekterer, debatterer, samtaler og forundres over stor og små spørgsmål i livet.

I øjeblikket er det nedenstående fag, der tilbydes, men disse varierer alt afhængig af sæson og interesse.

 • Filosofisk salon
 • Verden hvorhen
 • Samtalestuen
 • Læseklubben
 • Bæredygtighed
 • Protestsange – Kunst og Politik

Fællesfag

Vi har fællessamlinger, højskoleaftner og meget andet fælles fagligt indhold bland andet:

 • Vi synger sammen i vores fælles store kor en gang om ugen.
 • Sang, Spil og Bevægelse (SSB) er et fag for alle, som samler os, og gennem alvorlig leg gør os bedre til at være sammen, og udvikler vores kropslige rytmesans samtidigt.

At leve og arbejde sammen

– Et Sammensurium

Det er Musik & Teaterhøjskolen!

Her forsøger vi at begribe verden gennem undren. Det gør vi ved at gribe om livet, fordi vi er grebet af at leve.

Samfund

Højskolen er et lille samfund. Her har vi fundet sammen for at skabe skole sammen. 

Samleve

På højskolen bor vi på værelsesgange, på værelser med plads til to, rundt om i alle det gamle mejeries krinkelkroge.

Samtale

Vi taler sammen – alle sammen. Vi er gjort af mennesker, der er interesserede i andre og ønsker at udvikles med andre.

Samarbejde

Højskole er skole og samvær i et. Vi arbejder sammen og støtter op om hinanden. Det kan være svært at skille undervisning og samvær ad – og det vil vi heller ikke hele tiden.

Samlesæt

På højskolen kan du sammensætte et skema med en buket af diverse fag, som støtter op om dine drømme, ligesom du vil blive udfordret på dem.

Samspil

Vi har både fag sammen og arbejder sammen på tværs af linjer. Når vi laver en forestilling kommer alles kompetencer i spil, og vi løfter det højere op. Elektroniske musikere laver klangflader til en teaterforestilling. Sangskrivere og musikere arbejder sammen om musik til en NyCirkus forestilling – osv osv.

Sammenhængskraft

På højskolen oplever vi et helt enestående fællesskab. Du får ganske enkelt en gruppe mennesker ind på livet, som du efter al sandsynlighed vil komme til at kende resten af dit liv. Nogle af disse vil måske også blive professionelle partnere i arbejdslivet. 

Samtidighed

Vi er sammen hele tiden. Vi er ikke adskilt af mobilers glasplader eller aftaler ude i byen. Vi kan gøre ting NU.

Samklang

Vi lever i samklang med hinanden – som mennesker og med naturen som helhed. Vi mener, vi alle skal være dygtige til at bære bæredygtigheden, og det gør vi ved at balancere forholdet mellem det ‘kulturlige’ og naturlige.

Vi er ikke blot forbundet til hinanden på skolen men tillige med lokalsamfundet, som er en by i det midtsønderjyske.  Vi nyder at have samstemthed med byen og det sønderjyske og mærke, at det netop er her højskolen hører til.

I lokalområdet får vi også langt det meste af vores råvarer, og køkkenet sørger for at maden er sund og mættende – uanset om du spiser kød eller er vegetar/veganer. 

Sammen

Vi er en blandet flok af ansatte på Musik & Teaterhøjskolen. Mennesker med mange forskellige historier, interesser, kundskaber og udtryk. Sammen med jer sætter vi dagligt vores aftryk på højskolen; med hvad vi kan og tror på.

Blandede billeder

Herunder et par billeder fra højskolen. Se meget mere på SoMe.