Наши партнеры

Fra albatros til akkord

Fra albatros til akkord

I mange år gik jeg og troede, at jeg skulle være professionel golfspiller.

Min mor og far arbejdede begge i Asserbo Golf Club. Min far var golftræner og min mor arbejdede i golfshoppen – og min storebror spiller selvfølgelig golf, ja faktisk spiller virkeligt mange i min familie golf. Min far var på landsholdet i 16 år, og min storbror er professionel golfspiller og spillede også på landsholdet.

Jeg begyndte også tidligt på golfspillet. Nød at spille med 4 af vennerne i klubben. Vi havde et supert kammeratskab, hvor vi konkurrerede på samme niveau, så jeg udviklede mit spil rigtigt meget i den periode, og ja, så var det selvfølgelig sjovt at spille og vinde over vennerne i klubben, det boostede selvtilliden.

Da jeg var omkring de 11 år begyndte jeg at spille juniorturneringer i klubben, og efterfølgende mødte jeg andre juniorer på andre golfbaner.
Jeg holdt en pause fra golfspillet i 2 år, hvor jeg spillede håndbold og foldbold, men jeg returnerede til golf, fordi jeg bedre kunne håndtere at tabe, hvis jeg ene og alene skulle stå til ansvar for det – ved fodbold/håndbold var det jo altid de andres skyld … jeg spillede jo fremragende [smil].
Da jeg var omkring 17 år begyndte jeg på divisions-turneringer. Jeg trænede rigtigt meget – virkeligt meget og spillede hver weekend.

Det var også i den periode, at jeg besluttede, at jeg skulle være professionel golfspiller.
Jeg savnede at komme ud og træne om vinteren. 3 år i træk tog min mor, bror og jeg til USA for at spille turneringer om vinteren. Det var skønt at komme derover og spille udendørs, når man i Danmark kun kunne spille i indoor-centre.
Det gik rigtigt godt for mig i slutningen af 2. G, og jeg havde fået fantastiske placeringer på ranglisterne. Desuden havde jeg lige fået en Top-Danmark-godkendelse, som betød, at jeg kunne have lovligt fravær fra skolen. Endvidere var jeg flyttet på idrætscollege i Ikast, så jeg bl.a. kunne få professionelle golftrænere og adgang til en masse gode faciliteter.
Men så fik jeg først en skade i håndledet og efterfølgende i ryggen. Tiden gik med fys-behandlinger, øvelser, scanninger osv. Jeg havde god tid og spillede en del guitar sammen med en af mine kammerater på colleget. Det fik mig til at glemme lidt, at jeg ikke kunne spille golf. Så jeg tilmeldte mig en musikskole, tænkte det ville være godt for mig.

Jeg afsluttede gymnasiet og måtte erkende, at jeg ikke kom til at spille golf på samme niveau igen. Jeg tænkte over, hvad jeg så skulle. Jeg var bl.a. lærervikar på min gamle folkeskole og underviste i musik. Så jeg tænkte: ”jeg skal noget med musik fremadrettet i mit liv”.
Jeg var klar over, at jeg ville skifte miljø – jeg har en idræts-familie-baggrund. Jeg tænkte mig, at det ville være super at begynde på en højskole, så kunne jeg ligesom ’snuse’ lidt til det musiske miljø og få afklaret mine muligheder. Jeg fandt Musik og Teaterhøjskolen på Google, bookede et besøg, kom og så højskolen og tilmeldte mig.

Jeg har helt afgjort fået blod på tanden i løbet af højskoleopholdet – jeg vil have en uddannelse inden for musik.
Joachim – elev på musiklinjen

[red.: albertros i golf betyder tre slag under par på et hul]Musik & Teaterhøjskolen
X