Наши партнеры

Hvorfor jeg tog på højskole

Hvorfor jeg tog på højskole

Da jeg blev bedt om at skrive dette blogindlæg, må jeg ærligt indrømme, at jeg ikke vidste, hvad jeg skulle skrive om. Jeg diskuterede det med min værelseskammerat Patrick, som spurgte mig hvorfor jeg var taget på højskole, fremfor at have søgt ind på et studie og kommet i gang med mit voksne liv. Og det fik mig faktisk til at tænke.

For det står ikke klart for mig, hvorfor jeg valgte at tage på højskole.
Det var for mit vedkommende en ret hurtig beslutningsproces. Jeg var lige kommet hjem fra den klassiske sabbat-års-dannelsesrejse, men kunne stadig mærke at jeg ikke var helt afklaret med mit studievalg. Eller i hvert fald at der var et eller andet der gjorde, at jeg ikke var klar til at starte på studiet. Måske var det fordi min daværende kæreste ville have et sabbatår, inden hun skulle starte på studiet, at jeg valgte at tage endnu et år. Men på det tidspunkt anede jeg stadig ikke, hvad jeg skulle lave i løbet af efteråret 2018.

Især min mor havde et par gange foreslået mig at tage på højskole, men jeg havde typisk fejet det væk med en tanke om, at det ikke var noget for mig. Jeg ville ud og se verden, opleve nye kulturer, og deraf få opbygget en voksen mentalitet. Men da jeg kom hjem fra min rejse gik det op for mig, at jeg jo egentlig bare havde været turist i små 4 måneder.

Min mors idé om højskole begyndte at florere mere og mere i mine tanker, og jeg begyndte at kigge på forskellige højskoler. Hvad skulle det være for en retning? Skulle jeg gå efter min store politiske interesse, eller skulle jeg kaste mig ud i musikken – en interesse jeg lidt havde lagt på hylden de sidste par år? Jeg kom frem til, at jeg altid kunne stimulere min interesse for politik, men at jeg sandsynligvis ikke ville få en mulighed for at arbejde intensivt med musik igen. Samme dag ringede jeg til Musik og Teaterhøjskolen, og bad om en rundvisning, og dagen efter kørte jeg fra Silkeborg til Toftlund for at se på skolen, og smage lidt på det der højskole.

Efter rundvisningen var jeg overbevist om, at det var dér jeg skulle hen. Og jeg var også overbevist om, at jeg ville kaste mig ud i et musikalsk område, der var fuldkommen nyt for mig: elektronisk musik. Jeg var fascineret af det høje niveau blandt eleverne på skolen, og fik en utrolig lyst til at lære noget af det samme. Senere den uge, var jeg skrevet op til et højskoleophold – dog med start i september.

Da jeg for lidt over en måned siden ankom til skolen, var det selvfølgelig med sommerfugle i maven. Jeg var utroligt spændt på at møde en masse nye folk, og lære en masse om musik, men jeg kan huske at den langt største nervøsitet lå i, hvem jeg skulle dele værelse med. Var det nu nogen som jeg kunne finde ud af at snakke med? Hvad hvis det var en person, jeg slet ikke kunne finde ud af det med? På ankomstdagen fandt jeg endda ud af, at jeg ikke bare skulle bo sammen med én, men hele to fremmede mennesker, på et værelse der med lidt god vilje er omtrent en tredjedel større end mit eget hjemme i Silkeborg. Patrick og Lasse viste sig heldigvis at være nogle super søde mennesker, som er nogle af mine tætteste venskaber på skolen.

Jeg var også utroligt spændt og nervøs for undervisningen. Jeg havde jo ingen erfaring indenfor elektronisk musik, men både lærerne og de andre elever var utroligt åbne og støttende omkring mig, og jeg har allerede nu på fem uger lært mere om at komponere og sammensætte et stykke musik end jeg har lært i de ca. 13 år jeg har spillet musik. Det er en helt utrolig oplevelse at lære så meget på én gang, og jeg ville anbefale alle, at gøre noget lignende.

Jakob – Elektronisk musik linjen – Efterår 2018Musik & Teaterhøjskolen
X