Наши партнеры

Intensive Workshops på teaterlinjen

Teaterlinje; teater

Intensive Workshops på teaterlinjen

Fra d. 23. april glæder vi os til igen at byde skuespiller, stemmetræner og voice-coach Rikke Liljenberg velkommen på teaterlinjen på højskolen. Hun skal undervise eleverne på teaterlinjen tre intensive workshopdage i stemmearbejde målrettet scenisk tale og med særlig fokus på engelsk udtale.

Rikke er en engageret lærer, som sammen med eleverne arbejder med stemmetræning og Shakespeares sonetter samt Hamlet. Shakespeare står Rikkes hjerte nært, da hun som 21 årig flyttede til England for at spille skuespil. På teaterskolen nød Rikke stemmetræningsundervisningen og har derfor efterfølgende fokuseret særligt på dette område. Hun har arbejdet som speaker i TV og som stemmetræner hos bl.a. skuespilhuset Ofelia. Herudover arbejder hun i øjeblikket som underviser i Shakespeare på forskellige gymnasier i Danmark.

”Jeg er skuespilleruddannet fra Bristol Old Vic Theatre School, men har også en MA i Voice Studies fra The Royal Central School of Speech and Drama i London. 22 år i Storbritannien blev det til. Kom tilbage til Danmark i 2011 og det er fortsat stemme og formidling, jeg gør det i som skuespiller og underviser. Pudsigt nok er Shakespeare kommet endnu tættere på mig her efter jeg forlod hans fødeø” siger Rikke Linjenberg.

Herudover tager teatereleverne igen fra d. 30. april og frem til d. 3. maj på tur til Nørre Snede, hvor de i fire intensive dage skal bo hos og arbejde med den populære skuespiller og mangeårig underviser på skuespillerskolerne Finn Hesselager. Temaet bliver monolog- og maskearbejde.
Finn Hesselager, skuespiller og dramalærer, der voksede op i Birkerød, er uddannet på Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i årene 1968 – 1971 og blev umiddelbart efter ansat på Svalegangen. Højskolens teaterlinje rejser en gang i løbet af semesteret til Nørre Snede for at blive undervist af Finn Hesselager, som er fast tilknyttet højskolens teaterlinje.

Både Rikke Liljenberg og Finn Hesselager er faste undervisere på højskolens teaterlinje.Musik & Teaterhøjskolen
X