Наши партнеры

Jeg er mig selv

Jeg er mig selv

Mit navn er Mikkel. Jeg er 22 år og går på Musik og Teaterhøjskolens NyCirkus-linje. Det gør jeg også det kommende efterår, da jeg har besluttet mig for at fortsætte mit ophold her.

For første gang i mit liv har jeg en vision om, hvad jeg gerne vil med mit liv.

Min tidligere skolegang har været en stor udfordring for mig. Først som 20-årig blev det konstateret, at jeg var ordblind. Det har min skolegang selvfølgelig båret præg af. Nu har jeg hjælpemidler til rådighed, som gør det langt lettere at håndtere min ordblindhed. Jeg bruger f.eks. tale-til-tekst nu. Det er en stor hjælp, da jeg før kunne sidde og stirre ned i papiret efter få sætninger, og bare ligesom ikke kunne komme videre med en tekst.

Jeg gik på KUU (den kombinerede ungdomsuddannelse), men var kørt lidt fast i det miljø, der var omkring det kollektiv, som jeg boede i. Jeg ville gerne væk fra et socialt miljø, hvor hash/stoffer var det sociale omdrejningspunkt. Desuden var min kæreste og jeg lige gået fra hinanden, og jeg havde brug for at komme lidt væk.

Jeg viste, at jeg ikke ville på en konventionel skole. Jeg ville noget andet med HVAD ….. derfor begyndte jeg her på Musik og Teaterhøjskolen.

I starten var det lidt udfordrende, da jeg lider af angst/depression. Jeg var kommet okay på køl derhjemme, før jeg tog afsted på højskole, men stadig var altid nyt her, og jeg skulle lige finde ud af, at det var helt okay, at tage en ’pause’ fra alt det sociale, som sker her på højskolen. Jeg har mulighed for at trække mig lidt tilbage, når jeg har brug for det. Det er superfedt. Og samtidig er jeg megasocial og elsker at snakke med mennesker.

Jeg kan se og høre på mig selv men også på mine højskolevenner, hvor meget vi har udviklet os menneskeligt, det er helt utroligt vildt, og skønt at der er rum til det.
Jeg kan mærke, at jeg har det godt i min krop med at være her på højskolen, for første gang har jeg en vision i mit liv. Jeg vil gerne dygtiggøre mig endnu et ½ år her på højskolen for at være klar til at søge ind på en cirkusskole i Europa evt. på Die Etage i Berlin, Tyskland.

Mikkel – nycirkus-elev – forår ’18 og efterår ’18Musik & Teaterhøjskolen
X