Наши партнеры
 

Dans

Dans på vores højskole med den kreative krop i fokus. Dans for livet!

Når vi skriver “dans for livet”, mener vi det helt bogstaveligt. Her får du ikke bare et ophold fuld af dans; det, du lærer, kan du trække på resten af livet.
På danselinjen lærer du at forstå og arbejde med din krop både på og uden for scenen. Du lærer teknikker og metoder til at blive en stærk, selvstændig og alsidig danser. Vi giver dig værktøjer, som du kan bruge i en karriere inden for dans eller koreografi eller på videre studier inden for andre kreative fag og fysiske udtryksformer.

Du får også indsigt i dansehistorie og –teori, og sammen vil vi gå på opdagelse i det, der sker i dansens verden netop nu.

Hvis du drømmer om et liv fuld af bevægelse og kreativitet, er liniefaget dans på Musik og Teaterhøjskolen et givende og solidt skridt i den rigtige retning. Her bliver du udfordret som både solo- og ensembledanser og gennemgår fysisk, koreografisk og kunstnerisk træning.

Udover et ophold fyldt med spændende danseoplevelser kommer du til at være på en skole, som tilbyder gode indendørs- og udendørsfaciliteter, venner for livet, udfordringer, studietur og højtuddannede undervisere, som også er udøvende kunstnere.

Dans på Højskolen
– Emner i undervisningen

MODERNE DANS (CONTEMPORARY DANCE)

Vi underviser i en kombination af teknikker fra moderne dans, såsom release technique, arbejde på gulv og ’blød akrobatik’ m.m. Målet er at opbygge en stærk og alsidig krop gennem en forståelse af bevægelsens og det fysiske udtryks elementære bestanddele.

KOREOGRAFI

Vi undersøger, hvordan man kan gå til en kreativ proces, og hvordan man kan komponere både solo- og gruppeværker. Som elev på danselinjen får du en grundlæggende indføring i koreografisk tænkning, så du kan skabe værker på egen hånd. For at sætte vores eget arbejde i en større kontekst analyserer vi kendte koreografers værker gennem både praktiske og teoretiske opgaver.

IMPROVISATION

Gennem improvisation arbejder vi med forskellige bevægelsesprincipper og –kvaliteter. Du kommer til at udforske dine egne bevægelser og dine fysiske styrker og begrænsninger. Du får improvisationsværktøjer og bliver fortrolig med at skabe dit eget materiale. Som gruppe bruger vi improvisationen til at skærpe vores sanser, blive gode til at lytte og generere materiale. Vi bruger improvisation både som metode til udvikling af materiale og som metode for performance.

SOLOUNDERVISNING

Som elev på højskolen, har du i løbet af dit ophold mulighed for at tilvælge dans og koreografi som soloundervisning mod ekstra betaling. Din sololærer er professionel danser/koreograf.

KONTAKTIMPROVISATION / PARTNERING

Det er, når vi bevæger os sammen som en enhed, kropsligt og mentalt, at magien sker: i den fælles oplevelse af delt vægt, momentum og energi. I kontaktimprovisation lærer du at indgå i fysisk relation til andre dansere, så I sikkert kan lave løft, spring og akrobatik.

TIMEANTAL I LINJEFAG DANS

Undervisningen på linjefaget dans er 8 lektioner * 60 minutter i en hverdagsuge.
Til sammenligning undervises der i 12,75 lektioner * 60 minutter  i en hverdagsuge på de andre linjer.

Linjefaget dans undervises om eftermiddagen, hvorimod de andre linjefag undervises om formiddagen. Når du vælger dans som liniefag, skal du derfor også vælge ét af de andre liniefag skolen tilbyder. Ligeledes kan de andre elever vælge dans som liniefag om eftermiddagen i kombination med deres formiddagslinjefag.

Undervisere i Dans

Ingvild Bertelsen
Emilia Gasiorek
Jon Stage
Marlene Bonnesen
Stine Frandsen
Meleat Frederiksson

Bestil Brochure

Book Rundvisning

Tilmeld

Kontakt

Musik & Teaterhøjskolen
X