Наши партнеры
 

Elektronisk Musik

Elektronisk Musik på vores højskole er for dig, som brænder for at komponere musik på computer eller elektroniske instrumenter.

Undervisningen i Elektronisk Musik vil benytte sig af mange forskellige tilgange. Dels teoretisk, hvor der vil være fokus på, at alle uanset niveau bliver klogere. Dels selvstændigt, hvor du vil få masser af tid til at arbejde med din egen musik, og få individuel kritik og feedback. Og dels i fællesskab, hvor vi bruger hinanden til f.eks at lytte og komme med gode inputs.

Elektronisk Musik samarbejder også med de andre linjer på vores højskole i forbindelse med forskellige tværfaglige projekter.
Så der er rig mulighed for at arbejde med f.eks. sangere, musikere, teaterfolk og dansere.

I løbet af semesteret kommer vi igennem en række forskellige emner: synthesizere, samplere, musikproduktion, indspilning, mixing, live performance, kreative værktøjer og den elektroniske musiks historie.

Uanset om du er til Trap music, Detroit techno, dubstep eller avantgarde vil du få mulighed for at dygtiggøre dig, både teknisk og kunstnerisk. Vi tager udgangspunkt i, hvad du gerne vil arbejde med, uanset om du er til Ableton Live, FL Studio, Logic, eller foretrækker at lave noisemusik med guitar- pedaler. Vi har iMacs med Ableton Live og forskellige controllers, lydkort, høretelefoner og lidt hardware synths til rådighed hvis du ikke har eget grej.

Undervisningen i elektronisk musik er generelt bredt perspektiveret, både teknisk og æstetisk.

 

Til sidst i højskoleforløbet tager vi på turné, hvor vi spiller koncerter for et “levende” publikum – enten på egen hånd, eller i selskab med nogle af de andre linjer, f.eks sang eller nycirkus.

Elektronisk Musik Højskole
– Emner i undervisningen

SYNTHESE

Vi gennemgår de grundlæggende begreber i forbindelse med synthesizere, og arbejder praktisk ud fra denne viden. Vi vil bl.a. beskæftige os med: subtraktiv synthese og FM synthese, samt begreber som oscillators, filters, envelopes og amps.

INDSPILNING

Som led i skabelsen af et stykke musik vil det ofte kræves, at man indspiller lyde, som kommer udefra computeren eller båndoptageren. Vi snakker om, hvordan man bedst muligt når frem til et godt resultat, hvad enten det er mikrofonoptagelser af en sanger eller et trommesæt, gamle analoge synthesizere, guitarforstærkere eller field recordings. Vi kigger også på alternative lydkilder som f.eks raw data filer og hjemmebyggede mikrofoner.

KOMPOSITION

Du kender måske følelsen af at “sidde fast” i et nummer eller mangle inspiration til at komme videre. Vi beskæftiger os med forskellige teknikker som kan bruges til at fremme den kreative proces så ens musik nemmere kan bevæge sig fra idé til et færdigt resultat. Som skabende elektronisk musiker, befinder man sig midt i et hav af genrer og subgenrer, så er det alfa & omega at kunne afspejle sin identitet og sit musikalske udtryk.
Vi prøver desuden kræfter med en række discipliner som f.eks partiturmusik, remix, dogmer og benspænd, samt generativ/random lyd.

Hør eksempler på musik komponeret af elever i løbet af deres ophold på højskolen:

 

 

SAMPLING

Sampling er et stort og spændende emne, vi også kommer igennem. Hvordan har man samplet igennem tiden? Hvordan har det påvirket musikken? Hvad med rettigheder? Og selvfølgelig skal vi selv sample forskelligt materiale -det kan være materiale fra internettet, fra vores omgivelser eller fra de andre linjer.

LIVE PERFORMANCE

Hvordan kan man afvikle sin musik live for et publikum, så det giver mening for både modtageren og afsenderen? Er det fint nok bare at trykke PLAY på sin computer, eller skal man improvisere og spille på et elektronisk instrument? Med udgangspunkt i denne diskussion afprøver vi nogle forskellige former for liveperformances og teknikker. Det er vigtigt, at du finder frem til den form, der passer dig bedst, uanset om det er som lydinstallationskunstner eller entertainer på en scene. Der vil være rig mulighed for at afprøve forskellige konstellationer, f.eks en soloperformance eller en improvisation sammen med hele holdet.

MIXING

Mixing af ens musik er et centralt punkt i elektronisk musikproduktion. Vi snakker både om, hvordan man ved brug af equalizers, compressors og andre effekter kan optimere lyden i sit mix, samt hvordan man ved hjælp af mixing kan udvikle sit udtryk. Vi beskæftiger os med, hvordan man bruger konkrete værktøjer og teknikker til at opnå et specifikt resultat. Og hvordan man bruger ørene.

GÆSTELÆRERE OG BESØG

På Musik og Teaterhøjskolen har vi en god kontakt til landets andre musikinstitutioner, som tilbyder undervisning i elektronisk musik. Der vil af og til være gæstelærere udefra, bl.a. fra Sonic College i Haderslev og DIEM i Århus. Vi vil også forsøge at besøge nogle af disse uddannelsessteder for at lære mere om dem. Hvis du tænker på at søge ind på uddannelse efter dit højskoleophold, kan dette være et rigtig godt springbræt til en videre karriere inden for den elektroniske musik.

Underviserne i Elektronisk Musik

Claus Haxholm
Alexander Holm

Bestil Brochure

Book Rundvisning

Tilmeld

Kontakt

Musik & Teaterhøjskolen
X