Наши партнеры
 

Musik

Musik på vores højskole er for dig, som ønsker et indgående kendskab til mange af musikkens facetter. Du kan tillægge musikken den betydning, du ønsker.

Udover vores musikundervisere, vil du desuden møde forskellige specialister inden for områderne rytmetræning, musikhistorie og musikteori.

Musikere og sangere vil ofte skulle samarbejde. Dette samarbejde prøver vi at forberede jer på, derfor vil der på de to linjefag også være undervisningsdage i fællesskab.

Musikundervisningen på vores højskole indeholder:

  • sammenspil
  • komposition
  • 
musikteori
  • rytmetræning
  • improvisation
  • musikhistorie
Vores mål er at give dig en viden og indsigt i musikkens mangfoldige sprog, som du kan tage med videre ud i livet.

Vi prioriterer, at eleverne ofte spiller koncerter for hinanden, tager på turné og indspiller i skolens eget lydstudie.

 

Danmarks Bedste Musikhøjskole 2015

Vi blev i efteråret 2015 kåret til Danmarks Bedste Musikhøjskole, en titel vi sætter stor ære i og forsøger at efterleve på bedste vis. Kom og bliv undervist af kompetente undervisere og spil musik med andre unge, der ønsker at styrke og dyrke musikken ligesom dig.

Musiklinjen holder til i musikhuset.

Selve musikhuset består af tre store, lyse spillerum, dejlig akustik og er udstyret med komplet baggear. Vi har både det traditionelle instrumentarium, men du finder også hjemmebyggede instrumenter, der skal ses som supplement til din kunstneriske udfoldelse! Midt i musikhuset er også vores professionelle studier, hvor lydteknikerne er klar til at optage os, og hvor du også selv kan indspille og mixe på Pro Tools på vores iMacs.

Musik Højskole
– Emner i undervisningen

SAMMENSPIL

På musiklinjen lægger vi hovedvægt på sammenspil. Vores mål er at skabe helstøbte musikere – ikke bare instrumentalister! Du lærer at tænke kritisk og uafhængig af de dominerende kræfter indenfor musikken. Du vil komme til at spille jazz, rock, funk, verdensmusik, singer-/songwriter og diverse fusioner. Vi bruger meget tid på at improvisere, få bandet til at spille tight, og vi får det til at groove. Der bliver (re-)arrangeret og leget med lydbilledet – både med effekter, instrumenter og computeren. En gang om ugen er der øvetid på linjen, hvor I arbejder med sammenspilsledelse i bandet, øver privat på jeres instrumenter eller skriver egen musik. Sangerne kommer med over i spillelokalerne, og sammen giver vi vores sange form og udtryk!

TURNÉ

Vi holder jævnligt koncerter og ‘Open Mic’ aftener for hinanden, men kommer også ud i landet på turné, hvor du spiller for et større publikum. I forbindelse med turnéen arbejder du intensivt med din musik og med din scene-optræden. Igen er turnéen et samarbejde mellem musik-, sanger- em- og lydtekniklinjerne.

INSPIRATION

Vi får jævnligt besøg af bands, gæstelærere, studerende fra konservatorierne og professionelle kunstnere udefra.
Vi har bl.a. haft besøg af:

Gail Ann Dorsey (David Bowie, Tears for Fears), Bassida (Prince, Zap Mama), Jonatha Brooke, Kasper Eistrup (Kashmir), Chris Minh Doky, Ben Butler (Suzanne Vega), Leo Sayer (verdensberømt singer-/songwriter), Rich Mercurio, Whynot Jansveld (Crash Test Dummies), Forgetting Feet, Henrik Marstal, Cæcilie Norby & Carsten Dahl, Valravn, Mathias Grip, Rasmus Nøhr, Laila Skovmand og Symfobia, Katrine Gislinge, Per V, Annemarie Zimakoff m.fl.

Hør eksempler på musik indspillet af elever i løbet af deres ophold på højskolen

KOMPOSITION

En vigtig del af undervisningen bliver at lave vores eget materiale til turnéen. Gennem forskellige oplæg og øvelser som løses i større eller mindre grupper, begynder vi at komponere. Måske har du allerede en melodi eller akkorder, som vi kan arbejde videre med, måske er det helt nyt materiale, der opstår i øvelokalet. Vi lytter, arrangerer, prøver af, diskuterer og spiller, indtil vi er tilfredse med resultatet! I denne periode arbejder musik, elektronisk musik og sangerlinjen tæt sammen, så alle tre linjer er med i kompositionsprocessen. Til sidst kobles lydteknik linjen på, for at lave den fede live lyd!

MUSIKKULTUR OG WORKSHOPS

En formiddag om ugen er afsat til faget musikkultur, hvor vi sætter fokus på musikalske delemner:
‘Rilleræs’, hvor du hører nyt og inspirerende musik med tilhørende baggrundshistorier og anekdoter.
Musikhistorie, hvor vi ser på den rytmiske musiks udvikling fra de tidligste bluesoptagelser til 80’ernes lydæstetik, og får musikken sat ind i en historisk og kulturel sammenhæng. Masser af musikeksempler!
Vi arrangerer løbende workshops: Workshop i co-writing. Workshop i fri improvisation. Masterclass, hvor vi går i dybden med dit musikalske og sceniske udtryk. Hvordan stemmer du trommer. Hvordan laver du god lyd på din forstærker. Hvilke effektpedaler bruger du for at finde netop “den der” lyd. Justering og opsætning af strengeinstrumenter. Hvordan fungerer et sanganlæg osv.

INDSPILNING

Når vi er klar til det, går vi i skolens studie og indspiller vores numre med sangerne og lydteknikerne. Du lærer om processen i studiet, og hvad det kræver at være studiemusiker. De sange vi indspiller, bliver mikset af teknikerne, og måske endog remixet af em’erne. Også turnéen bliver optaget, så du kan få live koncerten med hjem!

MUSIKTEORI OG HØRELÆRE

Teorien skal være i orden. Derfor arbejder vi intensivt med både node- og hørelære, improvisation, arrangement, analyse m.m. Eleverne inddeles på tre hold fra begynder- til konservatorieniveau.

SPROG

Hvis der er internationale elever på holdet, vil dele af undervisningen foregå på engelsk. Der vil naturligvis blive oversat til dansk efter behov.

SOLOUNDERVISNING

Du har mulighed for at tilkøbe soloundervisning i et musik instrument som et supplement til din musikalske udvikling.

NIVEAU

Vi underviser generelt på forskellige niveauer. Så uanset om du kun kan lidt eller er meget erfaren, når du kommer, vil du modtage undervisning, der svarer til dit niveau.

Underviserne i Musik

Tom Blancarte
Louise Dam Eckardt Jensen

Bestil Brochure

Book Rundvisning

Tilmeld

Kontakt

Musik & Teaterhøjskolen
X