Наши партнеры
 

NyCirkus

NyCirkus på vores højskole er en fusion af forskellige performancekunstarter såsom dans, teater og cirkus,  der tilsammen skaber et nyt rum, hvor kreativiteten kan blomstre.

Vi fokuserer på bevægelsen i vores forestillinger, hvor vi kombinerer teater, dans og cirkus. Selv om fokus primært er på din fysiske formåen, kommer du også til at arbejde meget bevidst med de teatralske elementer såsom fortolkning, følelser og handling.

Du lærer, hvordan du bruger din krop og dine bevægelser til at udtrykke dig med, så du kan formidle en følelse, handling eller stemning blot gennem din krop og uden at sige noget. Vi benytter os af teknikkerne fra det almindelige cirkus til at udtrykke din personlighed og vise dine følelser i vores forestillinger.


 

 

 

Musik og Teaterhøjskolen

//NYCIRKUS

En plads på vores NyCirkuslinje er for dig, der vil udfordre dig selv både fysisk og psykisk, dig som vil lære at udtrykke dig selv gennem din krop og dig, som vil udvikle dig selv – både som performer og som menneske!

Selve undervisningen er meget fysisk krævende, men vi arbejder med dig og din krop uanset, hvilket niveau du befinder dig på. Men du skal være villig til at arbejde hårdt for at opnå den form og energi, det kræver at arbejde med nycirkus. Hvis du har lysten og viljen, hjælper vi dig med at bryde dine grænser og få din krop til at bevæge sig på måder, som du ikke troede, var mulige.

NyCirkuslinjen er et godt springbræt for dig, som overvejer en karriere inden for cirkus eller fysisk teater og gerne vil forberede dig til at søge ind på en international cirkusskole. Mange af vores tidligere elever har netop brugt linjen som et springbræt og studerer nu på internationale cirkusskoler.

 

Undervisningen foregår derfor også på engelsk, da vi har et godt samarbejde med professionelle lærere og artister fra udlandet.

NyCirkus Højskole
– Emner i undervisningen

PARTNER ACROBATICS

Partner Acrobatics går ud på at optræde med en partner og bruge hinandens balance til at udføre fælles poseringer og bevægelser, der involverer statisk balance, dynamiske bevægelser som for eksempel løft, spring og styrke poseringer.

AERIAL ACROBATICS

Aerial Acrobatics bruges i optrædener, hvor du klatrer, falder og poserer statisk på lodret udstyr inklusiv trapez, silkevæv, reb, lodrethængende ringe og remme.

CHINESE POLE

Chinese Pole er en lodret stang, hvorpå du som cirkusartist klatrer, glider ned ad og poserer. Stængerne er generelt mellem 3 og 9 meter høje. Det mest berømte trick er ”flaget”, hvor artisten hænger strakt ud fra stangen i hænderne.

FLOOR ACROBATICS

Her vil du lære at stå på hænder, håndspring, kick ups, kraftspring, flikflak, vejrmøller, stå på hovedet og mange andre spring.

JUGGLING AND MANIPULATION

Jonglering er at manipulere et eller flere objekter på samme tid. Du vil lære de basale metoder til at jonglere med bolde og ringe samt lære, hvordan du kan manipulere med almindelige hverdagsting som for eksempel stole, hatte og tallerkener.

DANCE ACROBATICS

Dance Acrobatics er en blanding af dans og gulvakrobatik, hvor du lærer at kombinere dit arbejde på gulvet med elementer af dans. På den måde bliver dine bevægelser mere flydende og naturlige.

PHYSICAL THEATRE

Physical Theatre er en genre inden for teatret, der arbejder med historiefortælling primært gennem fysisk udtryk. Du vil lære at tale gennem kropssprog, bruge dine hænder, følelsesmæssige udtryk og mange andre fysiske gestikulationer.

Underviseren i NyCirkus

Anna Emilie
Æsel Fritzl

Bestil Brochure

Book Rundvisning

Tilmeld

Kontakt

Musik & Teaterhøjskolen
X