NyCirkus

NyCirkus på vores højskole er en fusion af forskellige performancekunstarter såsom dans, teater og cirkus,  der tilsammen skaber et nyt rum, hvor kreativiteten kan blomstre.

Vi fokuserer på bevægelsen i vores forestillinger, hvor vi kombinerer teater, dans og cirkus. Selv om fokus primært er på din fysiske formåen, kommer du også til at arbejde meget bevidst med de teatralske elementer såsom fortolkning, følelser og handling.

Du lærer, hvordan du bruger din krop og dine bevægelser til at udtrykke dig med, så du kan formidle en følelse, handling eller stemning blot gennem din krop og uden at sige noget. Vi benytter os af teknikkerne fra det almindelige cirkus til at udtrykke din personlighed og vise dine følelser i vores forestillinger.


 

 

 

Musik og Teaterhøjskolen

//NYCIRKUS

En plads på vores NyCirkuslinje er for dig, der vil udfordre dig selv både fysisk og psykisk, dig som vil lære at udtrykke dig selv gennem din krop og dig, som vil udvikle dig selv – både som performer og som menneske!

Selve undervisningen er meget fysisk krævende, men vi arbejder med dig og din krop uanset, hvilket niveau du befinder dig på. Men du skal være villig til at arbejde hårdt for at opnå den form og energi, det kræver at arbejde med nycirkus. Hvis du har lysten og viljen, hjælper vi dig med at bryde dine grænser og få din krop til at bevæge sig på måder, som du ikke troede, var mulige.

NyCirkuslinjen er et godt springbræt for dig, som overvejer en karriere inden for cirkus eller fysisk teater og gerne vil forberede dig til at søge ind på en international cirkusskole. Mange af vores tidligere elever har netop brugt linjen som et springbræt og studerer nu på internationale cirkusskoler.

 

Undervisningen foregår derfor også på engelsk, da vi har et godt samarbejde med professionelle lærere og artister fra udlandet.

NyCirkus Højskole
– Emner i undervisningen

PARTNER ACROBATICS v. Vanille Simeon

Partner Acrobatics går ud på at optræde med en partner og bruge hinandens balance til at udføre fælles poseringer og bevægelser, der involverer statisk balance, dynamiske bevægelser som for eksempel løft, spring og styrke poseringer.

Vanille Simeon er en ’Vinyasa’, yin yoga og lærer i partner akrobatik. Vanille er også uddannet som massageterapeut. I 2015 grundlagde hun The Maitri Movement, der tilbyder en platform til et kollektiv af lærere og praktikere, der er villige til at dele deres evner og lidenskab på retreats og workshops rundt om i verden. Vanilles indsigt og evne til at udvise empati med sine elever gør det muligt for hende at tilbyde kritisk støtte på rejsen til bevægelsesmesterskab.

AERIAL ACROBATICS v. Miriam Swartz

Aerial Acrobatics bruges i optrædener, hvor du klatrer, falder og poserer statisk på lodret udstyr inklusiv trapez, silkevæv, reb, lodrethængende ringe og remme.

CHINESE POLE v. Miriam Swartz

Chinese Pole er en lodret stang, hvorpå du som cirkusartist klatrer, glider ned ad og poserer. Stængerne er generelt mellem 3 og 9 meter høje. Det mest berømte trick er ”flaget”, hvor artisten hænger strakt ud fra stangen i hænderne.

FLOOR ACROBATICS v. Martin Kvist

Her vil du lære at stå på hænder, håndspring, kick ups, kraftspring, flikflak, vejrmøller, stå på hovedet og mange andre spring.

Master of Science i Sportsvidenskab. Martin Kvist er grundlæggeren af Flying High Acrobatics. Han er en meget erfaren lærer inden for gymnastik, akrobatik og andre bevægelsesområder. Han har praktiseret og konkurreret i en række akrobatiske sportsgrene som hvælvingshest og gymnastik, men da han snublede over akrobatik var han ’solgt’ for livet. Martin er en certificeret yin yoga lærer og en erfaren bodyworker. Han har et stort kendskab til forskellige behandlingsformer, og meget erfaring både med rehabilitering og træning i sportsskader. Udover at kaste folk i luften, flyver hånden-til-hånden og forebygger skader, er Martin brænder for neuro-videnskab, motorlæring og menneskelig præstation. Han har en kandidatgrad i sportsvidenskab med speciale i forebyggelse af skulderskader hos ’overhead’-atleter så som akrobater, gymnaster og volleyballspillere. Martin bestræber sig løbende på at kombinere de seneste resultater inden for sportsvidenskab med mesterens ældgamle erfaring og træningsfilosofi og anvende dette til at forbedre sin egen og sine elevernes præstationer i akrobatik og bevægelse.

JUGGLING AND MANIPULATION v. Declan Mee

Jonglering er at manipulere et eller flere objekter på samme tid. Du vil lære de basale metoder til at jonglere med bolde og ringe samt lære, hvordan du kan manipulere med almindelige hverdagsting som for eksempel stole, hatte og tallerkener.

DANCE ACROBATICS v. Miriam Swartz

Dance Acrobatics er en blanding af dans og gulvakrobatik, hvor du lærer at kombinere dit arbejde på gulvet med elementer af dans. På den måde bliver dine bevægelser mere flydende og naturlige.

PHYSICAL THEATRE v. Miriam Swartz

Physical Theatre er en genre inden for teatret, der arbejder med historiefortælling primært gennem fysisk udtryk. Du vil lære at tale gennem kropssprog, bruge dine hænder, følelsesmæssige udtryk og mange andre fysiske gestikulationer.

Underviseren i NyCirkus

Anna Emilie
Æsel Fritzl

Bestil Brochure

Book Rundvisning

Tilmeld

Kontakt

Musik & Teaterhøjskolen
X