Наши партнеры
 

Teater m. filmskuespil

Teater på vores højskole er for dig, der går med skuespildrømme – eller som måske bare ønsker at komme ud af din komfortzone og prøve personlige grænser af? Teater er en verden fuld af muligheder – ligesom din egen!

Undervisningen i Teater er baseret på karakterarbejde, fysisk træning, leg, improvisationsforløb, tekstarbejde og omtanke. Det er alt sammen uundværlige elementer i dit arbejde med at dygtiggøre dig i at spille teater. Det er både sjovt og krævende at være elev på teaterlinjen på vores højskole.

Du skal ikke have nogle specielle forudsætninger for at vælge teater hos os. Men vores teaterlinje kan være et godt springbræt, hvis du overvejer at blive professionel skuespiller eller går med drømme om at blive optaget på en uddannelse indenfor skuespil.

Fra dag ét går vi i gang med arbejdet, hvor du og den kreative proces er i fokus.

Vælger du teater som linjefag, vil du opleve at springe ud på dybt vand og stå på scenen alene og foran andre. Til gengæld bliver du præsenteret for teknikker, som vil hjælpe dig med at håndtere de utrygge situationer, og vi arbejder på at fjerne sikkerhedsnettet, så du kan finde fodfæste på de skrå brædder.

Undervisningen i teater er generelt bredt perspektiveret, både teknisk og fysisk, såvel som improviserende.

Undervejs i forløbet hiver vi fat i de professionelle og inviterer kendte og erfarne skuespillere til at lægge vejen forbi og dele ud af deres erfaringer og metoder i form af workshops og foredrag.

Teater Højskole
– Emner i undervisningen

PRAKSIS

Uanset om du øver dig, improviserer eller spiller en rolle i en færdig teaterforestilling, arbejder du intenst med dig selv og din evne til indlevelse og udtryk. Du træner og skærper hele tiden alle dine sanser, din fantasi og din krop.

TURNÉ

Pakke ned – stille op – spille – synge – danse – tage imod applaus – sove – for lidt – sammen – køre i bus… Det er sjovt at være på turné. I teaterbranchen er det naturligt at turnere og opføre mange forestillinger på få dage. Vi tager naturligvis også på turné i løbet af opholdet og forsøger at komme ud foran et publikum og dele, hvad vi arbejder med på højskolen.

BALCAZAR TEKNIK v. Emma Balcazar

Undervisningen i Filmskuespil er baseret på BALCAZAR TEKNIK® som er en skuespillertræning hvor skuespilleren opøver sin evne til  at skabe, bruge og forvandle sin emotionelle energi i forbindelse med tekst- og karakterarbejdet. Stærke og uforudsigelige øjeblikke frigives samtidigt med at skuespilleren arbejder med den dramatiske tekst. Skuespilleren trænes i at fastholde og forstærke disse emotionelle øjeblikke der bidrager til scenisk intense indtryk.

BALCAZAR TEKNIK adskiller sig fra de mere narrative, ’storytelling-lignende’ og litterære tilgange til dramaet. Snarere tager skuespilleren afsæt i, forstærker og dramatiserer de emotionelle øjeblikke der opstår i karakter- og tekstarbejdet. Publikum får mulighed for at opleve fortællingen i et slags ’evigt her og nu’ hvor publikum gennemlever en psyko-emotionel proces, fremfor at blive præsenteret for en mere intellektuel og analytisk formidling af stoffet som let kan fremstå livløs. I stedet trænes skuespilleren i at levere en performans der vækker stærk resonans i publikum: Den enkelte beskuers emotionelle system aktiveres, vibrerer og opleves på sin egen unikke måde i takt med at skuespilleren formidler og indfører publikum i dramaet gennem brug af de emotionelle øjeblikke.

SAMARBEJDE

Samarbejde er essentiel, når du står på en scene og skal præstere. Vi lægger stor vægt på at udvikle dine evner og lyst til at indgå i et ensemble, og vi træner at stå på en scene foran et publikum.

FORESTILLINGER

Som teaterelev på højskolen medvirker du i 2-3 forestillinger. Vi kommer vidt omkring i teaterlandskabet. Måske har vi valgt et nyt, råt stykke tysk dramatik med dig som en af de få medvirkende. Måske prøver vi, sammen med eleverne på de andre linjer, kræfter med en af Shakespeares klassikere i den helt store udgave. Måske er du med til at beslutte, hvilket teaterstykke skal på programmet. Måske …

TEORI

Det praktiske arbejde hænger uløseligt sammen med teorien. Derfor får du også målrettet undervisning i teaterhistorie, teaterteori, skuespilteori og tekstanalyse.

SOLOUNDERVISNING

Du har mulighed for at modtage soloundervisning i løbet af dit ophold på højskolen mod ekstra betaling. Din sololærer er professionel skuespiller.

DEN BEDSTE FORESTILLING

Uanset hvilken genre vi vælger, inddrager vi de øvrige uundværlige dele, teatret består af: scenografien, rummet, masken, kostumet, lyset og lyden. Alt skal gå op i en højere enhed, og alle sejl sættes for at skabe den bedste forestilling.

Underviseren i Teater

Brian Lyrsholt

Bestil Brochure

Book Rundvisning

Tilmeld

Kontakt

Musik & Teaterhøjskolen
X