At have lyst til at have lyst

At have lyst til at have lyst

At have lyst til at have lyst. Det er Musik og Teaterhøjskolens motto

Har du lyst til at have lyst, så skal du gøre det. Især i teaterundervisningen bliver dette motto brugt. Jeg havde lyst til at have lyst, og derfor startede jeg på teaterlinjen i efteråret 2017 på Musik og Teaterhøjskolen i Toftlund. Nu har jeg lyst til mere og har derfor valgt at tage et semester mere her i foråret 2018 igen på teaterlinjen.

Mit navn er Melanie Meyer Petersen. Jeg er 21 år gammel og kommer fra Esbjerg. Jeg har lidt tidligere erfaring med teater. I en alder af 7 – 8 år var jeg med i Esbjerg Børne- og Ungdomsteaters forestilling Peter Pan. I en alder af 14 år deltog jeg i en musical, som vi selv skrev på Ungdomsskolen i Esbjerg samt, opførte vi i skolen et stykke min klasselære selv havde skrevet, og jeg havde også drama som valgfag. Her i de lidt senere teen age/tidlig voksen år har jeg været hårmodel for salon Zoom By Zoom’s forårskollektion 2017, hvor vi både fik taget billeder og lavede en reklame. Samme år var jeg også statist i en kortfilm, som udkommer inden så længe.

Men jeg havde lyst til mere. Jeg ville have mere viden omkring faget! Og nu hvor jeg er ung, og det er nu, at jeg har tiden til det, så tænkte jeg, at nu skulle det være, så derfor begyndte jeg på højskole med teater som mit hovedfag. So far har det uden tvivl været den bedste beslutning i mit liv, og jeg nyder at have et semester mere og vide, at det næste halve år skal jeg have teater hver dag. Det er ikke kun fordi teater er en sjov og grænseudvidende beskæftigelse, men fordi jeg brænder så meget for det, at jeg gerne vil gøre karrierer på det. Jeg vil dybere ned i det, og benytte de forskellige teknikker i forbindelse med at søge ind på Den Danske Scenekunstskole.

Jeg er en pige, som altid har holdt meget af at spille teater, og selvom det nok altid har været min drøm at gøre karrierer på det, er det først igennem dette fantastiske ophold med super kvalitet af undervisning, at jeg har tænkt på at realisere denne drøm. Selv hvis skuespillerdrømmen ikke skulle blive til noget, har jeg stadig haft en helt fantastisk oplevelse. Jeg har udviklet mig rigtig meget personligt, kan jeg allerede mærke bare fra det første semester. Samt prioriter nogen uddannelser som fx jordemoderuddannelsen højskoleophold rigtig højt på en kvote 2 ansøgning.

Jeg har før skuespillerdrømmen rigtig gerne ville være jordemoder, og det kunne jeg helt klart stadig overveje, hvis skuespillerdrømmen ikke skulle lykkes.

Tekst og foto: Elev Melanie Meyer PetersenMusik & Teaterhøjskolen
X