Musiklinjen på Musik- og Teaterhøjskolen

Danser dine hænder konstant afsted i forskellige rytmer, eller har du altid drømt om at kunne stå med guitaren og fyre den af under fede numre? Tag på højskole med musik som linjefag på vores musikhøjskole!

Med musik som linjefag på Musik- og Teaterhøjskolen kommer du til at arbejde med udvikling af dit instrument eller din stemme, og du får en indsigt i og forståelse for samarbejdet mellem forskellige instrumenter særligt gennem sammenspil med de andre fra musiklinjen.

På musiklinjen spiller vi en masse forskellige covernumre, hvor vi har mulighed for at snuse til og lege med forskellige musikgenre, lave vores egne twists af populære numre eller spille dem præcis, som vi synes originalen er bedst. Desuden laver vi ofte open-stage-aftener, hvor vi optræder for de andre elever på højskolen med det, vi har øvet os på.

Sammenspil, sang og meget mere!

På Musik- og Teaterhøjskolen får du mulighed for at få udfoldet din kreativitet i musikken, og det både i samspil med andre lige såvel gennem intens øvelse med dit eget instrument. Vi tilbyder mange muligheder for, at der kan opstå leg, produktion og udvikling i musikken.

Lær mere om dig selv og dine evner, bliv udfordret og få udviklet dit instrument, hvad end det er på trommer, guitar, klaver eller med din egen stemme, du udtrykker dig. Vælg mellem instrumentlinjen med fokus på sammenspil eller sanglinjen med fokus på at styrke og udvikle din stemme, klang og helt særlige lyd.

LÆS MERE OM SANGLINJEN

I løbet af dit højskoleophold vil vi desuden arbejde med flere tværfaglige projekter, hvor vi på musiklinjen kommer til at arbejde tæt med eleverne fra de andre linjer. Det ene er en teaterkoncert, vi laver på vores musikhøjskole, og her spiller musiklinjen naturligvis en stor rolle. Det andet er en turné rundt i landet, hvor hele højskolen tager afsted med en teater- og musikproduktion. Derudover vil vi også indspille musik i et samarbejde mellem sammenspil, sang og lydtekniklinjen.

Musikhøjskole med personlig og faglig udvikling

På musiklinjen tages der højde for det enkelte udgangspunkt, du som elev kommer med, og derved har alle elever mulighed for at udvikle sig på hver deres måde. Uanset om du er nybegynder eller nær-professionel, sørger vi på musikhøjskolen for at udfordre dig.

På en højskole har alle noget at give hinanden, så vi gør også meget brug af at give hinanden feedback. Når først musikken spiller, handler det om at have det sjovt og at skabe gode oplevelser med dine nye højskolevenner.

Andre fag

Portfag

Dette er et fag, som forener de linjefag, der er beslægtede. Det drejer sig om:

 • MusikProduktionsfagene
 • Musikfagene
 • Scenkunstfagene.

De tre Portfag har i løbet af semestret timer sammen, hvor fokus er på det, de har til fælles, og hvor de kan øse sammen og skabe synergier.

Kundskabsfag

Kundskabsfaget er et fag, hvor du bliver dygtig til en færdighed. Det er et valgfag, som du vælger to gange pr. semester og har på tværs af linjerne.

I øjeblikket tilbyder vi nedenstående fag, men disse kan variere alt afhængig af, hvad lærerne udbyder og tiden kalder på.

 • Improvisation
 • Brugsklaver
 • Jonglering
 • Stemmetræning
 • Studieteknik
 • Nørkleri
 • Malerkunst

Åndsfag

Åndsfag er et valgfag, som du vælger to gange i løbet af semesteret. Det er fag, hvor du ikke finder svar, og hvor du sammen med de andre på holdet reflekterer, debatterer, samtaler og forundres over stor og små spørgsmål i livet.

I øjeblikket er det nedenstående fag, der tilbydes, men disse varierer alt afhængig af sæson og interesse.

 • Filosofisk salon
 • Verden hvorhen
 • Samtalestuen
 • Læseklubben
 • Bæredygtighed
 • Protestsange – Kunst og Politik

Fællesfag

Vi har fællessamlinger, højskoleaftner og meget andet fælles fagligt indhold bland andet:

 • Vi synger sammen i vores fælles store kor en gang om ugen.
 • Sang, Spil og Bevægelse (SSB) er et fag for alle, som samler os, og gennem alvorlig leg gør os bedre til at være sammen, og udvikler vores kropslige rytmesans samtidigt.

At leve og arbejde sammen

– Et Sammensurium

Det er Musik & Teaterhøjskolen!

Her forsøger vi at begribe verden gennem undren. Det gør vi ved at gribe om livet, fordi vi er grebet af at leve.

Samfund

Højskolen er et lille samfund. Her har vi fundet sammen for at skabe skole sammen. 

Samleve

På højskolen bor vi på værelsesgange, på værelser med plads til to, rundt om i alle det gamle mejeries krinkelkroge.

Samtale

Vi taler sammen – alle sammen. Vi er gjort af mennesker, der er interesserede i andre og ønsker at udvikles med andre.

Samarbejde

Højskole er skole og samvær i et. Vi arbejder sammen og støtter op om hinanden. Det kan være svært at skille undervisning og samvær ad – og det vil vi heller ikke hele tiden.

Samlesæt

På højskolen kan du sammensætte et skema med en buket af diverse fag, som støtter op om dine drømme, ligesom du vil blive udfordret på dem.

Samspil

Vi har både fag sammen og arbejder sammen på tværs af linjer. Når vi laver en forestilling kommer alles kompetencer i spil, og vi løfter det højere op. Elektroniske musikere laver klangflader til en teaterforestilling. Sangskrivere og musikere arbejder sammen om musik til en NyCirkus forestilling – osv osv.

Sammenhængskraft

På højskolen oplever vi et helt enestående fællesskab. Du får ganske enkelt en gruppe mennesker ind på livet, som du efter al sandsynlighed vil komme til at kende resten af dit liv. Nogle af disse vil måske også blive professionelle partnere i arbejdslivet. 

Samtidighed

Vi er sammen hele tiden. Vi er ikke adskilt af mobilers glasplader eller aftaler ude i byen. Vi kan gøre ting NU.

Samklang

Vi lever i samklang med hinanden – som mennesker og med naturen som helhed. Vi mener, vi alle skal være dygtige til at bære bæredygtigheden, og det gør vi ved at balancere forholdet mellem det ‘kulturlige’ og naturlige.

Vi er ikke blot forbundet til hinanden på skolen men tillige med lokalsamfundet, som er en by i det midtsønderjyske.  Vi nyder at have samstemthed med byen og det sønderjyske og mærke, at det netop er her højskolen hører til.

I lokalområdet får vi også langt det meste af vores råvarer, og køkkenet sørger for at maden er sund og mættende – uanset om du spiser kød eller er vegetar/veganer. 

Sammen

Vi er en blandet flok af ansatte på Musik & Teaterhøjskolen. Mennesker med mange forskellige historier, interesser, kundskaber og udtryk. Sammen med jer sætter vi dagligt vores aftryk på højskolen; med hvad vi kan og tror på.

Blandede billeder

Herunder et par billeder fra højskolen. Se meget mere på SoMe.