Hvad lærer du?

Sang på vores højskole
Måske drømmer du om at blive sanger, eller måske vil du gerne lære din stemme bedre at kende og ganske enkelt synge mere hver dag. I sangundervisningen på højskolen kommer du vidt omkring i undersøgelsen af dit eget personlige udtryk, når vi går på opdagelse i et væld af forskellige stilarter og arbejdsmetoder.

Vi arbejder med sangteknik og kropslige øvelser, som vil gøre dig mere fri til at udtrykke dig. Arbejdet med din sangerkrop berører områder som støtte, åndedræt, stemmens funktioner og klang – inspireret af forskellige sangskoler som f.eks. Cathrine Sadolins Complete Vocal Technique (CVT), Jo Estill og Anne Rosing Metoden.

Find din egen lyd og udforsk din identitet som sanger og kunstner gennem arbejdet med fortolkning og tekst, improvisation, komposition, flerstemmig sang, kor og performance. Vi træner desuden rytmik og hørelære for at forfine din musikalitet.

Du vil lære sceneteknik og udtryk på sangerlinjen, så du bliver fortrolig med at synge foran et publikum. Vi har åben-scene flere gang i løbet af dit semester, og vil stille og roligt gøre dig fortrolig med at optræde.

Undervisning på sang

Undervisningen foregår på hold, både som fælles undervisning og solosang for hinanden. Vi undersøger sammen hinandens stemmer og udtryk, og vi øver os i at synge for og med hinanden, lytte til hinanden og give feedback.

I løbet af semesteret vil vi desuden arbejde med flere tværfaglige projekter, hvor du kommer til at arbejde tæt med eleverne fra de andre linjer, bl.a. i form af indspilning, co-writes og koncerter.

Tilmeld dig nu

Musik- & Teaterhøjskolen er fedt ster, hvor man kan arbejde med det, som man virkelig brænder for!

Benjamin Milgaard Larsen

Se video

Mød underviseren og mærk stemningen på linjefaget

Andrea Klausen

Underviser

Andrea er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus.

Hun er kollektivist og rejser ofte land og rige rundt for at besøge familie, venner og kæresten – og finder gerne et hav i nærheden, hun kan plaske lidt rundt i. Hun er rigtig glad for alle mulige slags bøger og har en mærkelig svaghed for at se filmtrailere på YouTube.

Man kan ofte høre Andreas latter funkle et eller andet sted på skolen. Hun er optaget af den menneskelige stemme, hvordan den påvirkes af vores kroppe og vores psyke, og hvordan den ikke lyder som nogen anden stemme i verden.

Andrea underviser i...

Portfag

Alle vores linjefag er inddelt i Portfag.

Vi har 3 Portfag: Musik, Musikproduktion og Scenekunst.

Sang og Sammenspil hører begge under Portfaget Musik.Så vælger du Sang, vil du få fællestimer med Sammenspils-linjen.