Hvad lærer du?

Elektronisk Musik på højskolen.
Vores undervisning tager udgangspunkt i den enkelte elev. Det betyder, at du kommer til at arbejde med dine egne projekter ud fra nogle forskellige temaer og opgaver.

Uanset, om du skal skrive sange eller lave beats, kommer du ikke uden om en synth. Det kan være i ren elektronisk form som keyboard eller i modular form.

Du lærer at lave beats og grooves, at sample og mixe og bruge reallyd.
Kort sagt – alt, hvad der skal til for at lave det fede track. Det eneste krav er, at du laver noget, du synes er fedt – noget, som du mener noget med.

Selvom Elektronisk Musik på vores højskole ikke er produktorienteret, kommer vi til at prøve kræfter med at udgive musik før eller siden på semesteret. Der ligger nemlig mange gode kunstneriske og processuelle overvejelser i, hvordan du gerne vil have sin musik ud i verden.

Det giver dig mulighed for – i et lidt større perspektiv – at overveje, hvad din musik handler om, hvorfor du arbejder, som du gør, og hvad du synes er det fedeste omkring det at skabe lyd og musik.

Som lærere har vi personlige erfaringer med udgivelse af musik i stort set alle tænkelige formater, koncertopsætninger, installationer og en masse andet med alt fra popsange til techno, IDM og ambient og filmmusik.

På Elektronisk Musik har vi otte iMacs med Ableton 11, som er det program, vi som udgangspunkt arbejder i. Vil du hellere i løbet af dit højskoleophold arbejde i FL, Logic eller andre programmer, er du velkommen til det også.

Vi hjælper dig på rette vej

Som lærere vil vi komme rundt og snakke og guide dig, så du kan komme videre med din musik. Som elev kan du have forskellige ambitioner, måske er du helt grøn, måske går du med tanker om at søge ind på Sonic College eller et konservatorium.

Uanset dine ambitioner har vi gode erfaringer med at hjælpe på rette vej, og uanset niveau er du velkommen her. Helt grønne elever kan sagtens inspirere og give erfarne folk et andet blik på deres musik og produktionsmetode. Alle kan altså være med.

Tilmeld dig nu

Jeg har lært vildt meget både om lyd, mixing, mastering og om programmet Ableton. Jeg har produceret et helt album, som jeg har udgivet i løbet af mit højskoleophold.

Zak Alasali

Se video

Mød underviseren og mærk stemningen på linjefaget

Claus Haxholm

Underviser

Claus er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København.

Han har en baggrund som billedkunstner og musiker i flere forskellige genrer og sammenhænge. Særligt de historiske og filosofiske aspekter af kunst, sprog og musik optager ham, såvel som fascinationen af hvordan musikkens store verden kan inspirere og åbne op for, hvordan man er menneske her på jorden.

I sin fritid elsker han at læse japansk litteratur og tage på æblerov, og han øver sig generelt i at smage mere på det, verden har at byde på af læskende rigdomme.

Var det for eksempel noget med en koreansk melon-fløde sodavand?

Claus underviser i...

Portfag

Alle vores linjefag er inddelt i Portfag.

Vi har 3 Portfag: Musik, Musikproduktion og Scenekunst.

Elektronisk Musik, Sangskrivning & komposition og Lydproduktion hører alle under Portfaget Musikproduktion.Så vælger du Elektronisk Musik, vil du få fællestimer med Sangskrivning & kompositions-linjen og Lydproduktions-linjen.