Hvad lærer du?

På Lydproduktion arbejder vi med at skabe, opleve og forstå den lyd, der er omkring os. Netop forbindelsen mellem lyd og os selv vil vi undersøge, sådan at udgangspunktet for alt, hvad vi skaber, er os selv.

Vi arbejder med lyd primært i forbindelse med musik, men også i andre kontekster som podcasts, lyddesign, collager og lydinstallationer, hvor netop de æstetiske valg har en afgørende betydning. Du vil både prøve kræfter med egne kompositioner og produktioner samt arbejde med andres materiale.

Fordi vi arbejder med at skabe musik, vil vi også komme omkring de mere tekniske værktøjer og metoder, der er nødvendige for at kunne bevæge os frit i det soniske landskab – det kunne f.eks. være mix, mastering, hvilke mikrofoner er gode til at optage hvad, og hvorfor det nogle gange har sine kreative og æstetiske fordele ikke at vide netop det.

Vi tror ikke på regler, men på vores sanser og følelser, og vi drejer på knapper og parametre ud fra det.

Hverdagen på lydproduktion

Vi har base i Studiet, der med sin akustikregulering skaber de optimale rammer for at skabe, lytte og arbejde med lyd. I Studiet har vi Pro Tools, Logic og Ableton 11 med en stor plug-in pakke (Waves, Izotope, Audio Ease, Slate Digital, Fabfilter, Celemony, Antarares), og vi har flere workstations med iMacs, hvor man både kan arbejde i Pro Tools og Ableton Live 11.

Der er også mulighed for at arbejde på din egen computer og med dit foretrukne DAW.

Der vil undervejs i semesteret blive lagt vægt på samarbejder på tværs af linjerne med sparring, co-labs, indspilning og producering af projekter fra elever på Sangskrivning og Komposition, Sang, Sammenspil og Elektronisk Musik.

Uanset, om du er helt grøn eller øvet og har brug for nyt input, kan Lydproduktion være en linje for dig.

Tilmeld dig nu

Der har åbnet sig mange muligheder for mig. Jeg har altid haft mange interesser og har fundet ud af, hvordan jeg kombinere dem.  højskolen har jeg udfoldet mig meget mere kreativt, end hvad jeg var vant til og fået forstærket min dialog om kreativitet.

Maja Simonsen

Se video

Mød underviseren og mærk stemningen på linjefaget

Andreas Ramsing

Underviser

Andreas er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i København.

Han er en rolig, lun og omsorgsfuld tech-entusiast og lydekvilibrist. Han er ofte klædt i grøn, har det vildt over uldens evne til at holde kroppen tempereret og nyder at bygge ting i træ – bass traps, modelskibe, shelters, you name it.

Han ved måske alt om kaffe og brygger muligvis Toftlunds mest velargumenterede kop.

Kunstnerisk og menneskeligt drages han af det autentiske snarere end det perfekte og fascineres ofte over, hvordan tilfældigheder kan være med til at skabe og vække følelser i livet, såvel som i musikken.

Andreas underviser i...

Portfag

Alle vores linjefag er inddelt i Portfag.

Vi har 3 Portfag: Musik, Musikproduktion og Scenekunst.

Elektronisk Musik, Sangskrivning & komposition og Lydproduktion hører alle under Portfaget Musikproduktion.Så vælger du Lydproduktion, vil du få fællestimer med Sangskrivning & kompositions-linjen og Elektronisk Musik-linjen.