Øko-mad på Musik og Teaterhøjskolen

Øko-mad på Musik og Teaterhøjskolen

Det økologiske spisemærke

Musik og Teaterhøjskolen valgte i starten af 2018 at begynde en omlægningsproces til økologiske råvarer og opnåede hurtigt et bronze-mærket, som betyder, at maden på Musik og Teaterhøjskolen består af 30-60 % økologiske råvarer.

Lige nu ligger vi faktisk på 65 %, og vores køkken arbejder henimod at få sølv-mærket i løbet af 2018, som tildeles ved 60-90 % økologiske råvarer.

Status på omlægningen til økologi er:

  • Morgenmaden er 95 % økologisk.
  • Frugt og grønsager er økologiske alt efter sæson (hvis ikke økologisk så danske, lokale råvarer).
  • Alt vores hjemmebag er økologisk lige fra de friskbagte morgenbrød til den dejlige kage om eftermiddagen.
  • Linser, pasta, korn, bønner, som er en vigtig del af kosten for vegetarer/veganere, er alt økologisk.
  • Æg, mejeriprodukter, juice, kaffe og te er økologisk.
  • Kødet på skolen er ikke økologisk, men vi holder en stor fokus på at få det fra danske og lokale opdrættere

Vores køkken er afvekslende og i løbet af ugen er der en vegetardag og en dag med fisk. Desuden laver køkkenet dagligt specialkost til vegetarer, veganere og allergikere.

Vores elever har indflydelse på kosten, og vi er meget fleksible i form af ønsker til måltiderne baseret på en sund afvekslende kost.

 

 

 



Musik & Teaterhøjskolen
X