Musikhuset

Musikhuset rummer Sangskrivning og Komposition, Lydproduktion og Musik. Musikhuset syder af musik og skabertrang – ofte til godt ud på natten. Der er 3 fuldt udstyrede øvelokaler, et lokale til sangskrivning og komposition, et professionelt studie med 2 indspilningsrum og et mindre produktionslokale.

Mejerisalen

Mejerisalen er Teater-linjens primære undervisningslokale, men også her hvor alle mødes til fællessamling klokken 12 på alle hverdage. Der er højt til loftet, både når overvejelser skal deles med skolen, men også når der skal synges, og når koncerter skal opleves.

EM

På førstesalen af hovedbygningen holder linjen Elektronisk Musik til. Undervisningen foregår primært i det store produktionsrum, hvor alle elever har deres egen arbejdsstation. Ydermere støder der en Lounge op til produktionsrummet, hvor der bliver lyttet og reflekteret over musik og tidens lyd.

Supertankeren

Supertankeren er Sanglinjens primære undervisningslokale. Men også et alsidigt lokale, der kan rumme mange forskellige former for både undervisning og samvær. Poesi og novellelæsning har f.eks. en god klang i dette lokale.

Teaterhuset

Teaterhuset rummer blandt andet nycirkus-linjens primære undervisningslokale i den store sal. Her er der 8 meter til loftet og mange kvadratmeter at bevæge sig på – omgivet af madrasser, luftakrobatisk udstyr og jongleringsgrej.
Cirkussalen huser også andre arrangementer som skolens Open Stage’s eller professionelle teater- og musikforestillinger i samarbejde med foreningen MMT.

Teaterhus kælderen

I kælderen findes der en mindre scene til de mere intime teatervisninger eller koncerter eller blot som ekstra øvelokale.

Kostumekælderen

Her finder du tøj til enhver forestilling på de næsten endeløse rækker af kostumer samt sønderjyllands største samling af parykker.

Spisesalen

Spisesalen er et samlende rum, hvor dagens måltider bliver spist morgen, middag og aften. Salen bliver også brugt til sociale arrangementer som brætspilsaftener eller i festligt lag. Der kan også forekomme undervisning – f.eks. når alle elever samles til et oplæg eller foredrag.

Dejligstuen

Dejligstuen er elevernes eget rum, hvor dagens oplevelser kan vendes over et spil bordtennis eller i en sofa med en kop the og noget af dagens musikhøst. Her kan batterierne lades op.

Vindfanget

Indgangen til skolen fungerer både som velkomst, men også som et lille rum med plads til eftertanke og fordybelse. De første strofer i en sang eller teaterstykke – eller en god snak med en ny ven kan dukke op.

Køkkenet

Måltidet har en særlig plads på en højskolen – det er omdrejningspunktet for næring til krop og sjæl. Vores mad er primært plantebaseret, og vi bestræber os på at købe lokalt producerede fødevarer og laver alle vores måltider fra bunden.
Vi har desuden en ordning med SuperBrugsen i Toftlund, hvorfra vi dagligt modtager grøntsager og frugt, som ikke lever op til diverse skønhedsidealer. Dette selvfølgelig for at nedbringe madspild og passe bedst muligt på ressourcerne.
Hvis du spiser kød, kan du vælge det til, når du tilmelder dig.

Gryden

Gryden er skolens bålplads, hvor skumringen nydes, og skumfiduser kan få kulør over en sagte ild. Gryden kan også benyttes som en 360 graders amfiscene.