Det favnende, forpligtende og nærende fællesskab

Højskole er fællesskaber og venskaber. Det er nærvær og samvær og mere værd. Du kommer tæt på dig selv og de andre og får med den store kliché venner for livet.

Vi er sammen på kryds og tværs af fag og bogrupper og værelsesgange, hvor vi bor på værelser med plads til to – enkelte endog tre, som ligger rundt om i alle de gamle kringelkroge på det gamle mejeri.

Når vi er sammen 24/7 – når vi spiser sammen, synger sammen, fester sammen, undervises sammen, vasker op sammen og børster tænder sammen – ja, så kommer vi helt ind på livet af hinanden. Filtre, pansre og make-up vaskes væk, og vi møder hinanden, som vi er, og medskaber hinanden som dem, vi vil blive i mødet.

Vores værdier

Positive forstyrrelser

Man tror og forestiller sig, at man har en vej og en bane i livet. Man går efter plan A, og den jagter man med alle midler – og bedst som man jagter den, får man et benspænd, og man opdager, at det er noget helt andet, man skal – en helt anden vej, en helt anden retningen, en helt anden metode, noget ganske anderledes.

Man tror, man har brug for dem, men da man smager noget helt fjerde, bliver det tydeligt, at man har gået i sine egne fodspor alt for længe, og lysglimtet var en genspejling, og bag ryggen ligger den åbne horisont. På højskolen kalder vi det positive forstyrrelser. Man forstyrres og opdager, at man skal noget andet.

Tilmelding

Kreativitetsskabende processer

Du vil hurtigt fornemme atmosfæren af det favnende og forpligtende fællesskab. Her lever vi, skaber vi, og ånder vi.

Vi synger og spiller, spiser og samtaler sammen. Vi er en lille højskole – og meget mere end flotte ord. Et højskoleophold giver dig personlig, social og faglig udvikling, som vil øge din livskraft videre i tilværelsen.

Vores linjefag

Hvordan bor vi

Som elev på Musik- & Teaterhøjskolen bliver højskolen dit hjem. Værelserne er fordelt i BoGrupper på skolen, og her bor man sammen 2 og 2 i enten pige-, drenge- eller kønsneutrale værelser.

Man deler bad og toilet med naboværelset, og du har dit eget rummelige skab med plads til tøj og diverse andre ting. Du og din værelseskammerat kan dekorere værelset og indrette jer, som I vil.

Som BoGruppe mødes I én gang om ugen med jeres BoGruppelærer og taler sammen om, hvad der rører sig i jer og i verden – på og udenfor højskolen.

Hvis du kunne tænke dig at se vores værelser eller skolens andre faciliteter, er du meget velkommen til at kontakte os og få en rundvisning.

Vores faciliteter