Sanglinjen

 

Sanglinjen på Musik- og Teaterhøjskolen

Drømmer du om at blive sanger, eller ønsker du blot at forbedre din sangstemme? Tag på højskole med sangundervisning! Din stemme er kroppens fineste instrument, som gennem fysiske øvelser, smidighed og tilstedeværelse kræver træning og vedligeholdelse. I undervisningen på sanglinjen kommer både du og din sangstemme vidt omkring i undersøgelsen af de mange muligheder, der vil vise sig i arbejdet under timerne. 

 

Bliv en bedre sanger gennem målrettet træning

På sanglinjen lærer du en række forskellige teknikker til at forbedre din sangteknik, og du vil blive bevidst om tekstfortolkningens betydning for dit udtryk som sanger. Ved hjælp af tekniske øvelser lærer du, hvordan du bedst udvikler din stemme til det, du gerne vil. Som med alle andre instrumenter kræver det nemlig også mange timers øvelse og træning for at blive en god sanger. 

Tag på sanghøjskole og forfin tonerne i dit stemmeinstrument, find din egen lyd og udforsk din identitet som sanger. Din lærer vil guide dig i din søgen efter din egen lyd, og de øvelser og teknikker, vi bruger i undervisningen, vil være nogle, du kan tage med dig efter højskoleopholdet i den videre udforskning af dit stemmeinstrument. Derfor vil dét, du lærer på sanghøjskolen, i høj grad præge dit efterfølgende arbejde og brug af din stemme. 

Hverdagen på sanglinjen

Sanglinjens undervisning på vores musikhøjskole foregår som regel på hold, og foran holdet arbejder du solo eller synger kor for de andre sangere på holdet. Med sang som dit linjefag på højskolen vil du have sangundervisning mellem 5 og 7,5 time om ugen. 

I undervisningen arbejder vi både med teknisk og fysisk træning, og vi leger med forskellige måder at bruge sangstemmen på. Vi arbejder blandt andet med hørelære, hvor vi træner vores øre i at høre forskel på tonearter og akkordintervaller, og vi lærer om akkorder, nodelæsning, tonearter, kvintcirklen og meget mere.