Hvad lærer du?

Nycirkus er for dig, der kan lide at blive udfordret kropsligt med en kreativ vinkel. Som artist får du mulighed for at udvikle dine tekniske evner samt æstetiske udtryk. Der er plads til dig, der kaster dig over nycirkus for første gang og tillige til dig, der har drømme om at arbejde med cirkus professionelt.

Vi begynder højskole-semesteret med en introduktion, så du får et bredt kendskab til nogle af de forskellige færdigheder inden for cirkus, f.eks. gulvakrobatik, luftakrobatik, partnerakrobatik og jonglering. Vi lægger stor vægt på en god fysisk grundform samt styrke-, koordinations,- og smidighedstræning.

Hverdagen på Nycirkus

Som semesteret skrider frem, arbejder vi gradvist mere og mere kreativt med performative opgaver og gruppedynamikker, og vi fordyber os i individuelt arbejde med den/de discipliner, du vælger at fokusere på.

Vi arbejder desuden med tålmodighed, samtykke, scenisk nærvær, evnen til at stole på hinanden og på sig selv.

Vi samarbejder på tværs af og tæt sammen med de andre linjer på skolen, da det er vores erfaring, at vi gensidigt kan inspirere og begejstre hinanden.

Som elev på højskolen får du nøgle og 24 timers adgang til Cirkussalen med otte meter til loftet og masser af plads at bevæge sig på.

Tilmeld dig nu

Jeg er blevet afklaret omkring fremtiden og har fået meget mere ud af højskole-delen og det sociale, end jeg regnede med.

Laura Bidstrup

Se video

Mød underviseren og mærk stemningen på linjefaget

Anne Emilie Lauge Pedersen

Underviser

Anna Emilie er uddannet fra Codarts Circus Artist i Rotterdam.

Hun er passioneret omkring nycirkus og andre scenekunstneriske former og formater. Når hun ikke hænger højt over jorden i en trapez eller i sit eget hår eller kaster og griber bolde på forskellige måder, planter hun blomster og spiselige planter, opholder sig i naturen eller finder ro med familie og venner – gerne med en kat eller to i skødet.

Hun drømmer om en bondegård med katte, hunde og silkehøns, og om at være nok hjemme til at passe dem. Hun sætter pris på kontraster og forskellige balancer i livet, og hun tror på, at begrænsninger kan åbne for nye muligheder.

Anna Emilie underviser i...

Portfag

Alle vores linjefag er inddelt i Portfag.

Vi har 3 Portfag: Musik, Musikproduktion og Scenekunst.

NyCirkus og Teater hører begge under Portfaget Scenekunst.Så vælger du Ny Cirkus, vil du få fællestimer med Teater-linjen.