Hvad lærer du?

At arbejde med teater på højskolen kræver samarbejde og sammenhold. Du bliver udfordret på både evner, mod og personlige barrierer, og i løbet af den spændende rejse vil du altid blive grebet og favnet af dine medskuespillere og medartister.

På Teater bliver du klædt godt på til at bevæge dig rundt i de forskellige elementer, der ligger i skuespillerens værktøjskasse. Hverdagen med teater på højskolen involverer stemmetræning lige så vel som en masse kropsarbejde og udvikling af dit personlige udtryk.

I starten er teaterundervisningen meget procesorienteret, hvor vi udforsker enkelte teknikker. Vores træning og opbyggelse af værktøjer kulminerer sidenhen i produktioner, som vi i løbet af semestret viser for et publikum både inden- og udenfor højskolen.

Undervisning på Teater

Undervisningen foregår hovedsageligt i Teaterkælderen eller i Mejerisalen, men det hænder, at vi arbejder endnu mere stedsspecifikt og sætter små stykker op andre steder på og omkring højskolen.

Foruden en stor forestillingssal har højskolen en betydelig kostume- og paryksamling, og du vil få rig mulighed for at opleve dig selv i alle mulige forskellige roller og skikkelser, du måske ikke vidste fandtes. Udover undervisningen på højskolen får vi ofte besøg af forskellige teatergrupper og -opsætninger, som vil være med til at udvide dit tekniske, kontekstuelle og kunstneriske udsyn som skuespiller og teaternørd.

Der kræves ingen tidligere teater- eller skuespillererfaring. Det vigtigste er blot, at du har mod på at kaste dig ud i at lege med de opgaver og øvelser, der bliver stillet.

Tilmeld dig nu

Man kan bare være sig selv og give det, som man har  lidt eller meget. Det er en stor frihed.

Peter Moore

Se video

Mød underviseren og mærk stemningen på linjefaget

Brian Lyrsholt

Konstitueret forstander og underviser

Kontakt

Brian er uddannet fra Michael Chechov Studiet i Aarhus.

Han nyder at nørde med teater, at sætte hus i stand, at gå rundt i samme hus hele dagen iført nattøj og at danse salsa. På skolen hører man ham ofte øve klaver i ly af Mejerisalens majestætiske rumklang, og han synger med glæde en sang eller ti fra Højskolesangbogen.

Foruden at nyde både god snak og god stilhed, holder han af at blive overrasket og modsagt i livet, og kan han drikke god the eller dansk whisky imens, er hans lykke gjort. I hvert fald for en stund, hvilket er fint for Brian, der forsøger at fange både hjerteligheden og alvoren i nuets enkelthed.

Brian Lyrsholt blev udnævnt til konstitueret forstander pr. 9. januar 2022

Brian underviser i...

Portfag

Alle vores linjefag er inddelt i Portfag.

Vi har 3 Portfag: Musik, Musikproduktion og Scenekunst.

Teater og NyCirkus hører begge under Portfaget Scenekunst.Så vælger du Teater, vil du få fællestimer med Ny Cirkus-linjen.