Valgfag på vores højskole

Udover dit linjefag og portfag vil du i løbet af semesteret have mulighed for at vælge valgfag. Valgfagene kan både være af faglig eller mere almendannede karakter.

Valgfagene i skemaet for efteråret 2022 ligger torsdag formiddag og fredag eftermiddag. Så snart valgfagene for det kommende semester er fastlagt, vil de kunne ses her på side med beskrivelse af valgfagets indhold.

Vi har for eksempel tidligere haft følgende valgfag:

BHYG

I BHYG (Byg og Hyg) vælger vi et byggeprojekt, som ifølge os vil kunne gavne livet på skolen. Det er dog ikke det færdige produkt, der er det vigtigste. Samværet omkring at skabe og bygge, diskutere over en kop kaffe, hvilke skruer der er de bedste, eller hvor våd betonen skal være, fungerer som afsæt til snakke og debat om alt muligt andet end det konkrete lige foran os. Med det kommer hyggen.

Akrobatik

Hver undervisning begynder med en opvarmning og afsluttes med en udstrækning.

Du bliver introduceret til forskellige akrobatiske færdigheder inden for nycirkus-genren. Herunder arbejdes der med håndstand og balancer, partner- og pyramideakrobatik, gulvakrobatik og luftakrobatik.

Novellelæsning

Der vil blive taget udgangspunkt i en lang række noveller og tekster fra forskellige steder i verden og fra forskellige tidsperioder. Teksterne giver kulturelle, sproglige og konceptuelle indsigter og forståelser til bedre at kunne gebærde sig i en moderne verden og reflektere over almene perspektiver som relationer, livet, døden og andre små og store ting.

Den friserede punker

Vi skal både læse og lytte til værker af punkmusikeren, poeten og dramatikeren Morti Vizki. Først læser og lytter vi til radioteaterstykket “Gray”, så til hans sange og sangtekster, og derefter går vi på opdagelse i, hvad han selv kalder sjælelige rum, hvor vi undrer os og diskuterer med udgangspunkt i en research af Morti Vizkis bemærkelsesværdige liv og virke.

Jonglering

Vi udvikler færdigheder og forståelse for moderne jonglering. Du bliver introduceret til forskellige basiskategorier indenfor området, herunder kast, balancer, bounces og rul. Du får kendskab til teknikken bag en 3-bolds-kaskade samt andre basistricks med bolde – både solo, i grupper og parvis.

Derudover bliver du udfordret motorisk gennem diverse øvelser og lege, der stimulerer hånd-øje koordinationen.

Improteater

Improteater handler om både at have det sjovt og at skabe et solidt scenisk fodfæste eller sagt på en anden måde: At få sikret det personlige hierarki, hvor lysten til at gå på gulvet og kaste sig ud i forskellige sceniske opgaver er afgørende større end ængstelsen og “sceneskrækken”.

Skrivekreds

Vi undersøger det skrevne ords uendelige og transformative potentiale ved at skrive tekster, som vi læser højt for hinanden og herefter har en samtale om. Hvad forstod vi? Hvad forstod vi ikke? Sammen bliver vi helt sikkert klogere og nysgerrige på ny.

Tilmeld dig nu

Brian Lyrsholt

Konstitueret forstander og underviser

Kontakt

Brian er uddannet fra Michael Chechov Studiet i Aarhus.

Han nyder at nørde med teater, at sætte hus i stand, at gå rundt i samme hus hele dagen iført nattøj og at danse salsa. På skolen hører man ham ofte øve klaver i ly af Mejerisalens majestætiske rumklang, og han synger med glæde en sang eller ti fra Højskolesangbogen.

Foruden at nyde både god snak og god stilhed, holder han af at blive overrasket og modsagt i livet, og kan han drikke god the eller dansk whisky imens, er hans lykke gjort. I hvert fald for en stund, hvilket er fint for Brian, der forsøger at fange både hjerteligheden og alvoren i nuets enkelthed.

Brian Lyrsholt blev udnævnt til konstitueret forstander pr. 9. januar 2022

Brian underviser i...

Portfag

Alle vores linjefag er inddelt i Portfag.

Vi har 3 Portfag: Musik, Musikproduktion og Scenekunst.

Sammenspil og Sang hører begge under Portfaget Musik,  vælger du Sammenspil, vil du  fællestimer med Sanglinjen.