Наши партнеры
 

Valgfag

Om eftermiddagen og aftenen
er der tilbud om forskellige valgfag.

Du sammensætter selv dine valgfag, og du har mulighed for nye tilvalg undervejs.

Valgfagene præsenteres i introugen. Du skal have mindst 7 timer valgfag om ugen – gerne flere.

Vi tilbyder blandt andet fag som idræt, skriveværksted, lydteknik for begyndere, komposition, sangskrivning, madlavning, kor, dans m.fl. Eksempler på mulige valgfag kan du læse om herunder. I de seneste to semestre havde vi følgende valgfag: sangskrivning, løb, kor, yoga, nycirkus, musik, lydteknik, impro-teater, elektronisk musik, dans, funky food art og idræt samt en workshop med filmskuespil.

Valgfag

Valgfagene varierer fra semester til semester, så ret til ændringer forbeholdes.

Elektronisk Musik

2-3 timer pr. uge

Har du lyst til at prøve kræfter med elektronisk musik, er dette valgfag en ideel introduktion til emnet. Du kan supplere dit linjefag med værktøjerne, vi arbejder med i elektronisk valgfag.
Måske er du sanger og vil gerne lave et elektronisk akkompagnement til din sang. Eller måske er du teaterelev og vil gerne lære, hvordan du kan optage din stemme så den lyder dyb og uhyggelig.

 

Vi vil benytte programmet Ableton Live, som er meget let at gå i gang med, men som samtidig indeholder uendelig mange muligheder. Valgfaget vil gennemgå de funktioner, der er nødvendige at kende til, for at man kan komme godt i gang med at producere musik på computeren.

Lær at optage lydmateriale, tilføre effekter og programmere midi.
Hvordan opnår man let og hurtigt en god lyd, og hvad er de vigtigste redskaber? Hvordan skaber man egentlig sin egen lyd på en synthesizer? Det er spørgsmål, vi vil arbejde med i valgfaget for elektronisk musik.

 

Emner

• Producer og skab elektronisk musik i Ableton Live
• Få indblik i brugen af synthesizers og effekter i Ableton Live
• Programmer trommer og melodier i Ableton Live
• Hvordan kan du flette elektronisk musik ind i det, du ellers laver

Lydteknik for begyndere

3 timer pr. uge

’Lydteknik for begyndere’ er netop det – for begyndere! Emneområder for valgfag lydteknik kan f.eks. være grundlæggende viden om mixere, mikrofoner, indspilning, redigering og effekter – i Pro Tools samt live.

 

De grundlæggende værktøjer vil give dig indsigt for efterfølgende at kunne lave basis live lyd, optage og redigere dine egne lyde og sange, samt åbne dine ører inden for teknisk lytning til musik.

Vores studier er åbne 24/7, og hvis du laver en aftale med lydteknikerne, er det er op til jer, hvordan I vil bruge det!

 

Vores musikstudier er udstyret med professionelle Pro Tools systemer, Apple iMacs med egne lydkort og herudover digitalpult som 32 channel interface til større indspilninger, forskellige studie monitors, professionelle hovedtelefoner og kvalitetsmikrofoner, som du finder i musikindustrien til både live og studie samt diverse andet lækkert!

Teater

2 timer pr. uge

Vælger du teater som valgfag, arbejder du med forskellige former for skuespillerteknik. For eksempel improvisation, karakterarbejde, fysiodramatik, stemmetræning og afspænding.

 

Du kommer til at udfordre unødvendig kontrol og selvbeherskelse, at vove, være vild, sårbar, skrigende og arbejde med de lyster og følelser, der rører sig inden i os alle.

 

At springe ud på dybt vand og stå på scenen alene og foran de andre uden forberedelsestid. Eller at improvisere i større og mindre grupper.

Du vil blive præsenteret for teknikker, som kan hjælpe dig til at finde fodfæste, fokus og ro frem for at lade angst og mindreværdsfølelser styre din præstation.

 

Vi skal arbejde med en træning, der som udgangspunkt, er skabt til uddannelsen af skuespillere, men som også er
meget anvendelige for sangere, musikere og alle andre mennesker.

Madlavning – Funky Food Art

3 timer pr. uge

Har du aldrig stået i et køkken? Eller har du bare lyst til at udvide dit madrepertoire?

 

Vil du gerne lære at begå dig udi madkunsten og dens små finesser?

 

Eller måske du bare gerne vil være med til at bestemme, hvad der skal på din tallerken?

Prøv dine køkkenkundskaber af i selskab med køkkenboss, Sven. Vi kaster os ud i grænseoverskridende madforberedelse.

 

Lær at læse, forstår og bruge en opskrift. Vi samarbejder i mindre hold og har det sjovt over potter, pander og spændende mad.

 

Vi kokkererer 3 retter på 3 timer – og slutter måske forløbet af med at vise resten af højskolen, hvad vi har lært i køkkenet.

Skriveværksted

2 timer pr. uge

Hvordan kommer jeg i gang med at skrive?

  • Hvad gør jeg, når blyanten står stille?
  • Hvordan finder jeg ind til kernen i min tekst?
  • Hvordan får jeg formuleret mine idéer sammenhængende ned på papiret?

 

Skriveværkstedet inspirerer og opmuntrer til at lege med sproget og giver værktøjer, der kan bruges i den kreative proces. Der er tid og rum til fordybelse og til at stå ved sin egen kreativitet. Alle kan være med uanset niveau.

 

Hver gang vil der blive præsenteret et eller flere begreber eller metoder, og vi arbejder med, hvordan man kan bruge dem konstruktivt i sin skriveproces. Der vil være en skriveøvelse, som er bygget op omkring dagens begreber/metoder, og som hjælper med at åbne op for kanalerne til inspirationen.

Det er op til den enkelte elev om skriveøvelsen skal være individuel skrivning, eller co-writing i mindre grupper.

 

Der er hver gang mulighed for at læse værkerne fra skriveøvelserne, eller værker man har arbejdet på selvstændigt, op for hinanden, og der er også mulighed for at præsentere sine værker, eller spille sin sange med musik, til Musik og Teaterhøjskolens Open Mic aftener.

 

Eksempler på emner:

  • Kontekst, kultur og subkultur – hvem skriver vi til, og ind i hvilken sammenhæng?
  • Stereotyper og arketyper – hvilke roller har vi i spil?
  • Empati og indføling – tættere på karakteren.
  • Persona, fortæller, roller og dig.

 

Rytmisk kor

2 timer pr. uge

Koret er for alle, og det vigtigste er lysten til at synge!

 

Der synges flerstemmige rytmiske korarrangementer i forskellige stilarter. F.eks. pop, jazz, verdensmusik, gospel.

Vi kaster os over alle typer arrangementer –  lige Beach House til Anne Linnet og Loveshop.

 

Timerne indeholder stemmetræning, dvs. opvarmning, holdning, klang, teknik, vejrtrækning/støtte, intonation,
rytmik, improvisation, frasering, osv.

Idræt

2 timer pr. uge

Idrætsundervisningen foregår dels indenfor i vinterperioden og ellers udenfor. Vi bruger hallen, skydehuset, keglebanen i vinterperioden og i udeperioden bruger vi boldbanerne, friluftsbadet, skoven og byen.

 

Programmet ligger ikke fast, men tilpasses så vidt muligt elevernes ønsker.

 

Idrætstimerne kan betragtes som et åndeligt frikvarter, hvor vi får brugt både krop og lattermuskler.

Der fokuseres på færdige spil – ofte med vores egne regeludlægninger –  og ikke så meget på teori og indøvelse af tekniske færdigheder.

 

Eksempler på ting, vi har lavet: Fodbold, hockey, ultimate, badminton, aerobic, skydning, basket, beachvolley, svømning, “byguerilla”, “skovvold” og lerdueskydning.

 

Udover de ovennævnte ting har vi spillet fodboldkampe mod de lokale helte, ligesom vi har været behjælpelige med kontakter til det lokale idrætsliv.

Sangskrivning

2 timer pr. uge

I valgfaget sangskrivning fokuserer vi på skabelsesprocessen – hvad er en god sang, og hvorfor bliver vi bevægede af den? Hvad inspirerer os, og hvad kan vi spejle os i?

 

Vi vil sammen lytte til adskillige sange og diskutere deres opbygning, indhold, budskab og musikalske arrangement.

 

Derudover vil vi lave forskellige sangskrivningsopgaver i form af f.eks. flowskrivning/associationsskrivning, billedsprog og metaforer, indsamling af historier fra dagligdagen, musik til billeder/film m.m. Nogle opgaver vil være konkrete og baseret på direkte teknikker og sangskrivningsmetoder, mens andre opgaver vil være mere abstrakte og i højere grad basere sig på atmosfære, sanser og følelser.

Der er intet facit, da det vigtigste er at komme i gang og udvikle sig, og i den forbindelse, skal vi også arbejde med at nedlægge den indre kritiker, der kan stå i vejen for en god skabelsesproces.

 

Dette er et forum for alle uanset forudsætninger; det er både et godt og kreativt forum for den erfarne sangskriver, der søger inspiration, ligesom det er et fremragende forum for den, der er interesseret i at blive en bedre og mere bevidst musiknyder.

 

Hver gang vi mødes, vil der være plads til at præsentere noget, man har skabt, hvad enten det er en sang, et digt, et fotografi, en historie, et maleri eller andet. Al kreativitet er velkommen og målet er, at vi kan inspirere hinanden og få åbnet vores sanser.

 

Musik

3 timer pr. uge

Vi spiller ikke kun hits på valgfaget musik– men vi har fokus på sammenspil og på at ha’ det sjovt!

 

Det er åbent for alle, som ikke i forvejen har valgt musiklinjen – både nybegyndere og verdensmestre!

 

Her er der mulighed for at lufte elguitaren, trommestikkerne og din indre rockstjerne.

Undervisningen foregår i musiklokalerne, hvor der er alt det gear, vi skal bruge, men du er også meget velkommen til selv at medbringe egne instrumenter.

 

Vi plejer at afslutte forløbet med en koncert for resten af højskolen – f.eks. til et Open Mic arrangement.

Filmskuespil

3 timer pr. uge

Det nærvær og tilstedevær, man arbejder med på teaterscenen, er på mange måder endnu mere intenst, når man spiller foran kameraet.

 

Vi lærer nogle grundlæggende teknikker om udtryk, tempo, lytten, nysgerrighed, opmærksomhed og oprigtighed.

 

Vi skal bruge tid på at lære, hvordan man indkredser sit dramatiske udtryk, hvordan man kan “spare” på kræfterne udadtil og “forstærke” dem indadtil .

Vi skal undersøge, hvad kameraet gør ved os, som dem vi er, og som dem vi bliver, når vi tager en rolle på os.

 

Vi skal stifte bekendtskab med os selv på en helt ny måde, når vi fortæller historier til os selv, til hinanden og til kameraet .

 

Et koncentreret forløb som kræver dit fokus og din lyst.

Alt i alt et indblik i en skuespillers arbejde foran kameraet.

NyCirkus

2 timer pr. uge

Valgfaget Nycirkus er for dig, der gerne vil havde et indblik i cirkusverdenen. Du behøver ingen forudsætninger for at starte, men du skal have mod på at udfordre dig selv – både fysisk og psykisk.

 

Indholdet og materialet, vi arbejder med på valgfaget NyCirkus, varierer fra semester til semester og endog henover semesteret. Det kan dog tage udgangspunkt i nogle af de følgende discipliner indenfor NyCirkus:

 

Du vil blandt andet blive præsenteret for forskellige former for teknikker til at stå på hænder.

 

Vi skal også se på teknikker til at dyrke parkour, og vi skal lære at udstrække vores krop korrekt, både dynamisk og forstærkende. Du lærer, hvordan et stræk også kan være styrkende for kroppen.

Desuden bliver du introduceret for diverse metoder til at lave håndspring, hovedstand, kraftspring, vejrmøller og en masse andre spring.

 

Vi forsøger at give dig indsigt i flere forskellige cirkusdiscipliner, såsom eksempelvis luft akrobatik, gulv arbejde og partner akrobatik, og du bliver præsenteret for forskellige kunstformer indenfor kampsport, der bruges i cirkus.

 

Cirkus er dog ikke kun akrobatik, så nogle gange jonglerer vi også eller manipulerer med forskellige typer objekter.

 

Dertil kommer vi omkring flere måder at bevæge sig på, blandt andet én måde kaldet ‘animal movement’. Udover en masser teknikker, vil vi også se på anatomien, og hvordan din krop påvirkes ved cirkusarbejdet.

Moderne Dans

3 timer pr. uge

I Moderne Dans kommer vi omkring en række forskellige danseformer, såsom Moderne Floorwork – Kontakt Improvisation/Koreografi – Hiphop/Breakdance.

 

Moderne Floorwork

Vi arbejder vi med grundlæggende gulv teknikker fra moderne dans. Vi træner kropsbevidsthed, adræthed, styrke, teknik og flow. Jon har en udpræget holistisk tilgang til kroppen og vil derfor starte klassen med at vende fokus indad og mærke efter. Vi vil komme omkring skadesbehandling, forebygning og lindring af skader.

 

Kontakt Improvisation/Koreografi

Vi vil hovedsagligt arbejde i par eller grupper, lave basis partner øvelser, arbejde med impulser, koncepter og idéer, som vi senere kan omsætte til koreografi. I Kontakt Improvisation er det vigtigt at lytte, observere, tage initiativ, at turde og lade sig føre med derhen, hvor et dynamisk bevægelsessprog og en synergi opstår imellem mennesker.

Hiphop/Breakdance

Vi arbejder med grundelementer fra hiphoppens oprindelige dans – Breakin´. Vi skal top-rocke til bongo trommer, lære footwork, freezes og powermoves til svedige rytmer. Break handler om kreativitet, udtryk, power og rawness. Vi vil dykke ned i historien for bedre at kunne forstå musikken og dansen. I en battle skal du være taktisk for at slå din modstander som i en slåskamp. En cypher handler om energi og udveksling.

 

Hiphop – It´s all about Peace, Love Unity & Havin´fun!

Bestil Brochure

Book Rundvisning

Tilmelding

Kontakt

Bestil Brochure

Book Rundvisning

Tilmelding

Kontakt

Musik & Teaterhøjskolen
X